Actualitate

Clujeancă acuzată că vrea SĂ ÎȘI RĂPEASCĂ PROPRIUL COPIL din SUA. Incredibil cum i-a vorbit JUDECĂTORUL!

O femeie din Cluj este acuzată de un judecător din Texas că dorește să-și răpească propriul copil și să-l aducă în România.

 

 


O femeie din Cluj, care a fost căsătorită timp de 12 ani cu un bărbat de origine americană, se luptă cu judecătorii din SUA, fiind acuzată că vrea să își răpească propriul copil pentru a-l aduce în România.

 


Judecătorul așteaptă aprobarea tatălui decedat

Aceasta a explicat pentru monitorulcj.ro că soțul ei a murit în decembrie 2019 și ea a fost dată afară din casa în care locuia împreună cu copilul ei de 12 ani. Neavând cetățenie, statul american nu a ajutat-o pe femeie să-și găsească o casă, ba dimpotrivă, femeia a explicat că o amenințau că îi vor lua copilul, deoarece nu avea o locuință stabilă.

Pentru a avea o locuință, femeia a lăsat copilul în custodia fratelui său vitreg din SUA.


În urmă cu șase săptămâni, femeia a fost văzută în perimetrul școlii unde învață copilul, iar personalul școlii a denunțat-o pe aceasta, pe motiv că ar dori să-și răpească fiul. Aceasta a explicat că se afla acolo cu treabă, nici măcar pentru a-și vedea copilul. Femeia s-a întors în România și a fost contactată cu privire la proces.

Mama a primit ordin de restricție

Femeia a participat la proces prin intermediul unei platforme online și a înregistrat întreg procesul pe telefon și l-a trimis reporterilor monitorulcj.ro.


Românca a prezentat instanței americane biletul de avion, care dovedește că s-a întors în țară, însă avocata din opoziție susține că nu au cum să verifice dacă într-adevăr mama este în SUA sau în România. Pe lângă acest lucru, avocații din România nu sunt recunoscuți ca fiind autorizați în SUA, prin urmare nu pot practica dreptul acolo.

„Doamna Crasi spune că ea este în România. Dar a fost, totuși, la școala copilului și, de asemenea, mi-a trimis o copie a unui bilet de avion cu o adresă din Louisiana. Nu am posibilitatea de a verifica dacă a părăsit țara sau nu. Are un avocat român, care nu este autorizat să practice dreptul aici și care a comunicat cu biroul nostru prin e-mail. Nu știu dacă este într-adevăr un avocat, dar așa mi s-a spus”, a explicat avocata judecătorului.


„Doamna Crasi, întrebarea din partea instanței este: unde vă aflați acum?”, a întrebat judecătorul din Texas, iar aceasta a susținut faptul că se află în România.

Cu toate acestea, judecătorul a emis un ordin de restricție cu o valabilitate de 45 de zile, prin care mama nu are dreptul de a avea niciun fel de contact cu copilul, decât prin intermediul platformelor video.

Decizia finală a instanței

 „Acord un ordin temporar. Copiii nu pot fi luați din posesia tatălui, asta prevede ordinul. Mama nu poate avea niciun contact cu copiii până când pașapoartele lor originale nu sunt livrate la mine la birou. Dacă mama decide să-și angajeze un avocat local care să o reprezinte aici, îi voi acorda o înfățișare imediat.”

Întrebat de avocată dacă ordinul se referă la perimetrul școlii, judecătorul a răspuns:

„Acest ordin se referă la orice contact. Nu vreau ca nimeni să răpească acești copii și să-i ducă în România. Ordinul de 45 de zile este un ordin ferm și departamentul de stat va fi informat de faptul că acești copiii nu pot să părăsească Statele Unite”, a mai explicat judecătorul.

Instanța cere predarea pașapoartelor minorilor la Instanța de judecată din Georgetown, Texas, cu predare imediată, însă românca susține că nu are pașapoartele copiilor și că aceștia nu au avut niciodată pașaport.

Cu toate acestea, decizia instanței a fost finală, până când mama decide să-și angajeze un avocat local care să o reprezinte, moment în care judecătorul îi va oferi o înfățișare imediată.

Femeia a explicat pentru monitorulcj.ro că a fost contactată de un avocat din SUA cu privire la procesul în care este implicată, însă pentru a-l angaja are nevoie de 7.500 de dolari, bani pe care nu îi are.

„M-au acuzat de mai multe lucruri, restricționându-mi dreptul la apărare, accesul la justiție printr-un proces echitabil. A insistat judecătorul să-i dau pașaportul, când eu nu îl am, a negat că sunt în România, când eu de fapt sunt. Cum este tratat un cetățean român la o Instanță din Texas. Am trimis dovezi de 4 ori că sunt în România și prin avocat, dar ei tot mă acuză că fur copilul, fără nicio dovadă. Cum să-i dau ceva ce nu am? Cum pot să mă apăr în urma acestui tratament injust? Mi-a cerut un avoat 7.500 de dolari. Dar cum să am eu acces la justiție în statul Texas?”, a declarat femeia pentru monitorulcj.ro

Întrebată de reporterii monitorulcj.ro dacă se luptă pentru a-și aduce copilul în țară, femeia a spus că nu dorește să grăbească acest proces, copilul fiind bine unde este momentan, însă este îngrijorată de faptul că acel ordin de restricție emis de Judecătoria Texas îi va rămâne în cazier, cu toate că este „acuzată pe nedrept”. Cum va mai reuși să-și recupereze copilul dacă în cazierul său apare ordinul de restricție care riscă să devină permanent?

CITEȘTE ȘI:

Rata abandonului de animale după sărbători crește în fiecare an. „Cadoul” perfect de Crăciun vine la pachet cu responsabilități!

 

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter