Actualitate

Alegătorii din localitățile carantinate pot merge la vot fără declarație

Alegătorii din localitățile aflate în carantină nu vor avea nevoie de declarație pe propria răspundere pentru a merge la vot.

Purtătorul de cuvânt al BEC, Mircea Preoţescu, a precizat, sâmbătă, că alegătorii din ţară, inclusiv cei din localităţile carantinate, se vor putea deplasa la secţiile de votare fără restricţii şi fără a prezenta documente doveditoare ale motivului deplasării.


Într-o declaraţie de presă, purtătorul de cuvânt al BEC a menţionat că alegătorii de pe teritoriul României îşi pot exercita dreptul de vot, duminică, între orele 7,00 şi 21,00, iar cei care, la ora 21,00, odată cu închiderea oficială a urnelor, se află în sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara acestuia îşi pot exprima opţiunea electorală până cel mult la ora 23,59.


„În intervalul 6 decembrie 2020, ora 5,00, - 7 decembrie, ora 1,00, alegătorii, inclusiv cei din localităţile carantinate, se vor putea deplasa la secţiile de votare sau de la secţiile de votare fără restricţii şi fără prezentarea documentelor doveditoare ale motivului deplasării. De la această regulă fac excepţie persoanele izolate sau carantinate, conform legii, acestea având posibilitatea să îşi exercite dreptul de vot prin intermediul urnei speciale", a reiterat purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central.

Ultimele Stiri
abonare newsletter