Actualitate

A fost finalizal lotul 1 al Drumului Bistriței - FOTO

Lotul 1 al Drumului Bistriței a fost finalizat cu șase luni mai devreme față de termenul inițial. Consiliul Județean Cluj a demarat deja procedura de recepție.

 

Lucrările la drumul județean 109 Răscruci – Borșa – Vultureni a fost finalizate. În contextul finalizării lucrărilor și demarării procedurii de recepție a celor 20,8 de kilometri ai Lotului 1 al Drumului Bistriței, președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, a fost prezent pe amplasament. Drumul de importanță strategică a fost reabilitat de Consiliul Județean Cluj cu fonduri europene.


 

„Ne bucurăm că am reușit să încheiem lucrările pe acest important drum județean înainte de venirea sezonului rece, cu șase luni mai devreme decât era prevăzut inițial în contract. Le oferim, astfel, tuturor celor care tranzitează zona, o legătură rapidă şi facilă între județele Cluj și Sălaj. Totodată, locuitorilor din acest areal le asigurăm un acces optim către joncțiunea cu drumul județean 109A și, mai departe, cu drumul național DN 1C, pe direcțiile Cluj, respectiv Gherla – Dej”, a declarat Tișe. 


Lucrări în valoare de 27 mil. lei

DJ 109 Răscruci – Borșa – Vultureni este parte componentă a proiectului finanțat din fonduri europene „Drumul Bistriței”, prin care Consiliul Județean Cluj și-a propus să reabiliteze, de la zero, toți cei aproximativ 32 de km ai arterei care pornește din satul Răscruci, de la intersecția cu DN 1C, și continuă spre vest, până la limita cu județul Sălaj.

Lucrările de modernizare pe Lotul 1 au vizat tronsonul cuprins între km 0+000 și km 20+786 și au constat într-o serie de lucrări complexe, în profunzimea drumului, de la fundație până la așternerea celor două straturi de covor asfaltic, respectiv binder şi strat de uzură.


Lucrările au fost executate de SC Diferit SRL, valoarea totală a acestora ridicându-se la suma de 27.326.174 lei, fără TVA.

CITEȘTE ȘI


Au început lucrările de asfaltare pe drumul județean 103G Tureni, ruta alternativă spre Cheile Turzii. GALERIE FOTO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter