Actualitate

Luna și alte instalații de lumină se reîntorc la Cluj. Ediția de anul acesta, mai pandemică! FOTO

Luna se reîntoarce la Cluj-Napoca, împreună de alte instalații de lumină de care clujenii se pot bucura. „Lights ON” Romania a anunțat a III-a ediție, specifică anului curent, mai pandemică.


 

Asociația Daisler a anunțat lansarea ediției cu numărul trei, a festivalului de lumini „Lights ON” Romania, pe pagina de Facebook.


 

Instalațiile vor putea fi văzute la pas prin oraș, din mașină sau prin mediul online, la preferința fiecăruia.


Anul trecut clujenii au fost impresionați de gigantica lună care a devenit faimoasă prin țară. I-au fost făcute nenumărate fotografii în timp ce era admirată.

Ei bine, aceeași echipă pregătește în acest an o ediție mai specială, specifică pandemiei. Tema ediției este „solitudine” și nu reprezintă c„neapărat singurătate sau izolare, ci înseamnă și adaptare, introspecție”, spun organizatorii.


Instalațiile de lumină vor putea fi văzute prin oraș în perioada 27 noiembrie - 6 decembrie.  Ele vor fi expuse în spații deschise, largi, ca să poată fi admirate de toată lumea, respectând măsurile de siguranță.

„Prin aceasta, sperăm să aducem puțină speranță în viețile noastre, anunțându-vă că veți putea vedea și în acest an instalații de lumină sculpturale pe străzile Clujului, în spații complet deschise. Și sperăm să aducem o fărâmă de speranță și în sânul comunității locale, în a cărei valoare credem cu tărie, iar în acest sens ce vă dezvăluim acum este că pe parcursul ediției vom explora diverse dimensiuni ale acesteia.


Fiți bine, purtați mască, bucurați-vă de lumină în mod responsabil. E cea mai dificilă (dar nu imposibilă, deci) ediție pe care am organizat-o până în prezent, dar am organizat-o cu gândul că lumina vindecă”, au scris organizatorii pe Facebook.

Instalațiile care au ajuns până la Londra

Asociația Daisler a mai avut și alte idei fabuloase pe care le-a și pus în aplicare. Instalațiile au ajuns chiar și prin străinătate, în londra.


 „Mi-e dor de tine”, „Și mie”, „Te aștept” au fost trei instalații care au făcut ravagii pe rețelele de socializare.

Reprezentanții festivalului „Lights ON” Romania au amplasat instalații cu mesajele „Mi-e dor de tine” în Londra, cu răspuns „Și mie” la Cluj-Napoca, iar ulterior cu un alt răspuns „Te aștept” la București.

CITEȘTE ȘI:

Veniți să vedeți Luna! Expoziția Museum of the Moon a fost deschisă la Cluj

 

Mi-e dor de tine! Mesajul de pe podul Elisabeta, reuniune virtuală între Londra și Cluj-Napoca

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter