Actualitate

Mi-e dor de tine! Mesajul de pe podul Elisabeta, reuniune virtuală între Londra și Cluj-Napoca

„Mi-e dor de tine” este un mesaj mai actual decât oricând, acum, în 2019. Un dor mai mare decât oricând.

Mi-e dor de tine! Mesajul de pe podul Elisabeta, reuniune virtuală între Londra și Cluj-Napoca, sursă foto: Facebook Andi Daiszler Mi-e dor de tine! Mesajul de pe podul Elisabeta, reuniune virtuală între Londra și Cluj-Napoca, sursă foto: Facebook Andi Daiszler

„Mi-e dor de tine!” este poate cea mai frumoasă declarație pe care limba română o poate cuprinde. Poate și pentru că „dor” este un cuvânt intraductibil. Astfel, Lights on Romania dăruiește mesajul celor care trăiesc în Capitala Regatului Unit al Marii Britanii. Potrivit ultimelor estimări, în Londra se află cea mai mare comunitate de români care trăiesc în același oraș din afara granițelor țării.

„«Mi-e dor de tine» este ceva ce nu trebuie să uiți să spui, atunci când simți. Este mesajul pe care îl transmitem celei mai mari comunități românești din Europa, mesajul nostru, al celor rămași, către toți cei care au plecat altundeva pentru a-și găsi locul. Mesagerul este instalația MI-E DOR DE TINE, care va fi un punct de reuniune cel puțin virtuală între Londra și Cluj-Napoca, între două comunități mari de români despărțiți de viață”, transmite echipa Lights on Romania, care va fi prezentă pe 7 noiembrie la Londra pentru aprinderea instalației.


„Anul trecut am construit pentru Lights On Romania o instalație de lumină intitulată simplu «Mi-e Dor de Tine». A fost una dintre cele mai fotografiate din întregul circuit. Pentru că ne-am dat seama de atunci că înseamnă ceva diferit pentru fiecare dintre voi. Când am văzut însă postările voastre și am numărat share-urile care aveau tag-uite persoane departe de casă, am realizat însă ce înseamnă pentru cei mai mulți”, dezvăluie Andi Daiszler.

Instalația a devenit un motiv în plus de a ne gândi la cei aflați departe, la soți, iubiți, la frați, la părinți, la copii, la colegi și prieteni. Astfel, membrii echipei Lights On Romania au decis să nu permanentizeze instalația de pe podul Elisabeta din Cluj-Napoca, ci să o trimită acolo unde ea poate aduce mai multă alinare celor care o văd și o înțeleg, la Londra.


„«Mi-e Dor de Tine» se aprinde, joia viitoare, în inima Londrei, acolo unde trăiește una dintre cele mai mari comunități de români din lume. Vrem să le spunem astfel că nu i-am uitat. Și indiferent prin ce trec, noi suntem aici și îi așteptăm acasă. Așa că Tudor, Teodora, Hava, Valentin, Alexandra și toți ceilalți care trăiți și munciți în zonă, joia viitoare mi-ar plăcea să veniți să ne revedem lângă Mi-e Dor de Tine. În Canary Wharf, Londra”, se mai arată în mesajul lui Andi Daiszler.

CITEȘTE ȘI: Clujul va fi luminat în mod inedit. Lights ON - ediția a cincea a concursului de iluminat festiv

Ultimele Stiri
abonare newsletter