Actualitate

Care sunt aeroporturile din Europa unde te poți testa de COVID-19

Aeroporturile importante din Europa au început să testeze pasagerii la aterizare, unele fiind gratuite, în timp ce altele contracost.

Care sunt aeroporturile din Europa unde te poți testa de COVID-19 Care sunt aeroporturile din Europa unde te poți testa de COVID-19

 

 


Cele mai importante aeroporturi din Europa pun la dispoziția pasagerilor testări COVID-19, astfel încât să fie evitate măsurile de carantină, dar și răspândirea coronavirusului.

Trei aeroporturi din Germania oferă testare la aterizare

Aeroporturile din Frankfurt și Munchen oferă teste gratuite pentru toți pasagerii care ajung din țări cu o rată de infectare ridicată, inclusiv România.


Dacă ajungi pe aeroport dintr-o  țară care are o rată de infectare mică, atunci trebuie să plătești pentru testul COVID-19. Un astfel de test costă 59 de euro pe aeroportul din Dusseldorf.

Pasagerii care zboară  la Munchen trebuie să completeze cu 24 de ore înainte de aterziare acest formular, în timp ce pasagerii care ajung la Dusseldorf sunt obligați să se înscrie pe acest portal.


Teste COVID-19 pe aeroportul din Roma

Aeroportul Fiumincino din Roma a fost printre primele care a oferit testare la aterizare. Pasagerii trebuie să completeze un formular înainte de aterizare pentru a putea fi testați.

Aeroportul din Istanbul nu te obligă să te testezi

La Istanbul, pasagerii care au temperatură ridicată vor fi automat testați. Un astfel de test costă 110 lire turcești, iar rezultatul vine în 2-4 ore. Dacă ești pozitiv vei fi obligat să stai în carantină, în timp ce dacă ești negativ îți poți continua călătoria.


Două aeroporturi din Austria testează de COVID-19

Românii care intră în Austria trebuie să prezinte două teste PCT negative sau vor fi obligați să stea în carantină 10 zile.

Dacă nu aveți un test pregătit de la plecare, atunci vă puteți testa pe aeroporturile din Vienna și Salzburg pentru aproximativ 120 de euro un test.

Ultimele Stiri
abonare newsletter