Actualitate

Grecia intră în CARANTINĂ totală după ce a înregistrat 2.600 de cazuri COVID19 într-o singură zi

Grecia intră în carantină totală după ce a înregistrat 2.600 de cazuri COVID-19 pe data de 4 noiembrie. Premierul a impus niște măsuri drastice pentru a stopa răspândirea virusului.

grecia-intra-in-carantina-totala-dupa-ce-inregistrat-2600-de-cazuri-covid19-intr-o-singura-zi grecia-intra-in-carantina-totala-dupa-ce-inregistrat-2600-de-cazuri-covid19-intr-o-singura-zi

 

 


Grecia intră în carantină totală pentru 3 săptămâni,  începând cu data de 7 noiembrie, sâmbătă. Măsura a fost luată după ce în ziua de miercuri s-au înregistrat 2.600 de cazuri de COVID-19, fiind un număr record pentru această țară.

„Am ales să iau măsuri drastice mai devreme decât mai târziu, a spus premierul Kyriakos Mitsotakis, potrivit Reuters.


Prin urmare, de sâmbătă magazinele cu amănuntul vor fi închise, excepțiile vor fi supermarketurile și farmaciile. Cetățenii vor ieși din casă doar cu declarație pe propia răspundere, potrivit sursei citate.

Totodată, școlile primare vor rămâne deschise, însă liceele vor fi închise. Anterior, nu au mai fost impuse alte restricții.


Grecia a înregistrat mai puține cazuri decât majoritatea țărilor din Europa, în principal din cauza unui blocaj strict și timpuriu.

Numărul de cazuri a început să crească de la începutul lunii octombrie. Miercuri, 4 noiembrie s-au înregistrat 2.646 de noi cazuri, fiind cel ami mare număr de cazuri zilnic de până acum. . Grecia a înregistrat, în total, 46.892 de cazuri și 673 de decese.


CITEȘTE ȘI:

CARANTINĂ în localitățile care depășesc rata de 6 infectări cu COVID19 la mia de locuitori? Clujul a ajuns la 5.04 la mie

CARANTINĂ în Gherla, începând de joi. Ordinul a fost semnat de Raed Arafat

Ultimele Stiri
abonare newsletter