Actualitate

CARANTINĂ în Gherla, începând de joi. Ordinul a fost semnat de Raed Arafat

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a semnat ordinele de carantinare zonală pentru orașul Gherla și mai multe localități din alte județe.

CARANTINĂ în Gherla, începând de joi, la miezul nopții. Ordinul a fost semnat de Raed Arafat CARANTINĂ în Gherla, începând de joi, la miezul nopții. Ordinul a fost semnat de Raed Arafat

 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat decizia de a introduce municipiul Gherla în carantină, de joi noaptea.


 

La propunerea Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență din Cluj, Timiș și Sălaj, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a semnat ordinele de carantinare zonală pentru următoarele localități:


- Gherla din județul Cluj;
- Becicherecu Mic, Dudeștii Noi, Dumbrăvița, Fibiș, Ghiroda, Giroc, Moșnița Nouă, Pesac, din județul Timiș;
- Zalău, Cehu Silvaniei, Jibou din județul Sălaj.

Cine poate intra și ieși din localitate?

Carantina zonală se instituie din 5 noiembrie, ora 00.00 și este valabilă pentru o perioadă de 14 zile. Organele de ordine publică vor face filtre la intrările și ieșirile din localitate, încă de la miezul nopții.


Locuitorii nu vor mai putea ieși din Gherla dacă nu au o urgență sau la locul de muncă, iar timp ce elevii vor continua să învețe exclusiv online. Nunțile și botezurile sunt și ele interzise, iar comercializarea şi consumul produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, inclusiv a teraselor, în interiorul şi exteriorul clădirilor şi activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc va fi interzisă și ea. Vezi AICI măsurile care intră în vigoare joi.

Rata de infectare a depășit pragul de 8 la mia de locuitori în Gherla, conform datelor transmite de Mircea Abdrudean, prefectul Clujului.


Declarația pe proprie răspundere, obligatorie

Municipiul Gherla intră în carantină începând cu data de 5 noiembrie, fiind obligatorie declarația pe propria răspundere pentru deplasările în afara localității.

Persoanele cu domiciliul în Gherla sunt obligate să completeze o declarație pe propria răspundere unde să își treacă numele, prenumele, adresa sau data de naștere. Vezi AICI cum arată declarația pe propria răspundere.


 Fiecare localnic este obligat să treacă în declarația pe propria răspundere locul unde se deplasează, intervalul orar, dar și motivul deplasării. Oamenii nu au voie să se deplaseze în grupuri mai mari de 6 persoane și fără un motiv bine întemeiat. Descarcă aici declarația pe propria răspundere

Angajații care se deplasează în interes de serviciu vor trebui să prezinte o legitimație de serviciu valabilă, adeverință de salariat eliberată de angajator sau alt document care să ateste activitatea profesională.

CITEȘTE ȘI

CARANTINĂ în localitățile care depășesc rata de 6 infectări cu COVID19 la mia de locuitori? Clujul a ajuns la 5.04 la mie

 

abonare newsletter