Actualitate

Cetățuia se schimbă radical! Dezbatere privind amenajarea dealului emblematic al Clujului

Clujenii sunt chemați la o dezbatere publică privind amenajarea Cetățuii.

Cetățuia se schimbă radical! Dezbatere privind amenajarea dealului emblematic al Clujului Cetățuia se schimbă radical! Dezbatere privind amenajarea dealului emblematic al Clujului

 

 


Primăria Cluj-Napoca, prin intermediul Centrului de Inovare și Imaginație Civică organizează o nouă dezbatere publică online joi, 5 noiembrie 2020, începând cu ora 17.00, tema acesteia fiind „Amenajare Cetățuie”.

 


În cadrul dezbaterii, va fi prezentat studiul propus de specialiști baza soluției câștigătoare a concursului internațional de soluții „Cetățuia Hill – International Design Competition / Amenajare Cetățuia”. Juriul internaţional a acordat premiul I proiectului realizat de asocierea Metapolis Architects BVBA, Atelier Mass şi Ana Horhat.

Cetățuia devine „scenă” în aer liber

Dorința administrației locale, ca promotor al concursului, este ca întreaga zonă să devină un spațiu public de o foarte bună calitate, un loc predilect pentru evenimente în aer liber, un loc reprezentativ cu un puternic caracter identitar pentru întregul oraș și folosit din plin de locuitori și vizitatori, totodată păstrând caracterul peisager al versantului sudic, atmosfera naturală a promontoriului stâncos și împădurit. Versantul sudic este considerat un spațiu emblematic al Clujului, cunoscut și ca „orașul de la poalele Cetățuii”.


Dezbatere va avea loc online

Dezbaterea va fi transmisă live pe paginile de Facebook CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică și Municipiul Cluj-Napoca.

Pentru înscrierea la cuvânt, cei interesați sunt rugați să adreseze o solicitare în opțiunea „mesaj” a paginii CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică pentru a putea primi linkul de conectare în ziua dezbaterii și detalii cu privire la intervenție. pentru a permite tuturor celor interesați să primească dreptul la cuvânt, durata maximă a unei intervenții va fi de 3 minute.


Această dezbatere este parte a proiectului „Creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni – ANTO – CIIC’’, finanțat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 -2020 (POCA).

Mai multe detalii despre proiect găsiți pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, accesând următorul LINK.


CITEȘTE ȘI

Infrastructura educațională, element-cheie în strategia de dezvoltarea a Clujului

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter