Actualitate

Emil Boc îi îndeamnă pe clujeni să renunțe la ieșirile care nu sunt strict necesare: „Nu murim dacă nu facem două luni zile de naștere”

Primarul Clujului, Emil Boc, a făcut un apel la locuitorii municipiului Cluj-Napoca, să renunțe la activități, ieșiri și întâlniri care nu sunt strict necesare.

Emil Boc îi îndeamnă pe clujeni să renunțe la ieșirile care nu sunt strict necesare: „Nu murim dacă nu facem două luni zile de naștere” Emil Boc îi îndeamnă pe clujeni să renunțe la ieșirile care nu sunt strict necesare: „Nu murim dacă nu facem două luni zile de naștere”

 

 


Edilul clujean a lansat, în cadrul ședinței consiliului local de marți, un apel prin care le cere clujenilor să amâne petrecerile și activitățile care nu sunt „strict necesare”, în contextul creșterii cazurilor de coronavirus la nivelul municipiului Cluj-Napoca și al județului Cluj.

 


„Fac apel de a renunța la toate lucrurile care nu sunt strict necesare, deplasări, întâlniri, evenimente private. Nu murim dacă nu facem două luni zile de naștere, le putem sărbători mai bine în siguranță, mai încolo. Să evităm petrecerile, toate lucrurile care nu sunt strict necesare”, a afirmat Emil Boc.

Primarul îi îndeamnă pe clujeni să respecte regulile de distanțare, igiena mâinilor și purtarea măștii, arătând că bătălia cu COVID19 se duce în afara spitalelor.


„Cum se spune în popor, ne ajunge apa la gură, adică dacă acest număr crește în continuare, presiunea pe sistemul sanitar va fi de a nu mai putea face față. La ora la care vorbim, există încă resurse medicale în spitalele clujene, inclusiv la Clujana. Avem o problemă cu personalul medical, din cauza cazurilor de infectare cu COVID, dar și datorită acestor nevoi speciale. Este foarte important ce facem fiecare dintre noi în afara spitalelor, acolo se duce bătălia în acest moment, prin respectarea acestor reguli fundamentale care țin de igienă, de distanțare fizică și de purtarea măștii, eu consider că fiecare facem un act de patriotism respectând aceste lucruri în  momentele acestea grele prin care trecem cu toții”, a mai transmis Boc.

„Cum arată astăzi evoluția, nu sunt șanse să ieșim din limita de 3 la mie”

Nu în ultimul rând, primarul Emil Boc a afirmat că, în condițiile în care evoluția pandemiei la Cluj-Napoca este negativă, deocamdată nu sunt șanse ca școlile și restaurantele să fie deschise în termenul de 14 zile de la depășirea pragului de 3 cazuri la mia de locuitori.


„Ce se va întâmpla în următoarele zile va fi fundamental pentru posibilitatea redeschiderii după 14 zile, cum arată astăzi evoluția nu sunt șanse, dar dacă situația se îmbunătățește, există această posibilitate, să ieșim din limita de 3 la mie și să redeschidem școlile, restaurantele”, a conchis primarul.

CITEȘTE ȘI


Undă verde pentru lărgirea Căii Mănăștur. Bandă de bus, piste de biciclete și un nou pod peste Canalul Morii

 

abonare newsletter