Actualitate

Gest impresionant! Voluntarii Scenei Urbane vor aprinde lumânări și vor curăța mormintele pentru cei ce nu pot ajunge la cimitir de Luminație

Cei de la Scena Urbană curăță locurile de veci și aprind lumânări în numele tuturor celor care nu se pot deplasa de Luminație.

gest-impresionant-voluntarii-scenei-urbane-vor-aprinde-lumanari-si-vor-curata-mormintele-pentru-cei-ce-nu-pot-ajunge-la-cimitir-de-luminatie gest-impresionant-voluntarii-scenei-urbane-vor-aprinde-lumanari-si-vor-curata-mormintele-pentru-cei-ce-nu-pot-ajunge-la-cimitir-de-luminatie

 

 


Reprezentanții de la Scena Urbană sar în ajutorul oamenilor în vârstă sau care nu se pot deplasa pe data de 1 Noiembrie pentru a aprinde o lumânare în memoria celor dragi care au trecut în neființă. Persoanele din Cluj-Napoca care nu ajung la cimitir în acea zi, pot trimite un e-mail la infoscenaurbana@gmail.com în care să se precizeze situația și să ofere câteva detalii (loc, nume, etc) despre locul/locurile de veci.

„Încercăm să ajutăm oamenii care nu pot să ajungă în acea dată la cimitire, și mi se pare foarte important ca în această perioadă să fim uniți și să ne ajutăm . Sunt foarte mulți bătrâni în Cluj care țin cont de această sărbătoare și nu pot ajunge din anumite motive, noi le sărim în ajutor”, a declarat Daniela Maier, coordonatorul Scenei Urbane, pentru Monitorul de Cluj.


Concertul Requiem nu va avea loc în acest an

Spectacolul Requiem care avea loc în fiecare an pe data de 1 Noiembrie, nu va mai fi posibil în acest an din cauza pandemiei. Dar organizatorii au găsit o altă variantă, vor transmite în toate cimitirele din oraș o înregistrare cu concertul ce trebuia să aibă loc în Cimitirul Central.

„Anul acesta este imposibil să organizăm acest spectacol și ne-am gândit să găsim o nouă variantă. Am făcut înregistrări cu ceea ce doream să se numească spectacolul din acest an, iar filmul va fi transmis pe pagina noastră de Facebook. Înregistrarea va fi transmisă în toate cimitirele care țin de Primăria și Consiliul Local în Cluj-Napoca”, a  spus Daniela Maier.


Scena Urbană este un proiect cultural, care este susținut de Primăria Municipiului Cluj-Napoca și Consiliul Local pentru anumite activități. Pentru acest voluntariat, cei de la Scena Urbană au primit ajutorul unor asociații din Cluj.

„Suntem ajutați la acest eveniment de partenerii cu care lucrăm pe mai multe proiecte, în ceea ce privește munca fizică. Este vorba despre Asociația Șepcile Roșii și de Peluza Șepcile Roșii. Au avut disponibilitatea să fie alături de noi în acest demers. Voluntarii sunt în număr de 10-15, dar asta depinde foarte mult și de solicitările pe care le avem. Putem să mărim numărul, noi vrem să acoperim toate solicitările din Cluj-Napoca. Ne vom ocupa și de alte zone, dar prioritatea noastră este zona aceasta”, a adăugat coordonatoarea Sceneri Urbane.


CITEȘTE ȘI:

Măsuri SPECIALE pentru data de 1 Noiembrie. Cum se va desfășura „Luminația” la Cluj-Napoca

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter