Actualitate

Excepțiile de la purtarea măștii pe stradă în Cluj-Napoca. Sportul în aer liber, cu sau fără mască?

Masca a devenit obligatorie în spațiile deschise din Cluj-Napoca, dar există câteva excepții de la obligativitatea acestei măsuri.

Excepțiile de la purtarea măștii pe stradă în Cluj-Napoca. Sportul în aer liber, cu sau fără mască?

 

 


Masca de protecție trebuie purtată aproape tot timpul în spațiile deschise din Cluj-Napoca, atât în cele aglomerate cum ar fi piețele, stațiile de autobuz, cât și pe stradă.

 


Excepțiile de la această nouă regulă le fac câteva activități care nu se pot desfășura cu masca pe față.

Astfel, masca de protecție poate să fie dată jos în spațiile deschise în timpul fumatului, mâncatului sau activității sportive, dacă persoana în cauză nu se află într-o zonă de trafic pietonal, dar și când există o distanțare de minim 2 metri față de alte persoane.


Excepțiile sunt valabile în toate localitățile în care s-a instituit masca pe stradă ca măsură de protecție obligatorie.

„În localitățile sau județele în care portul măștii de protecție este obligatoriu în spațiile deschise, este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individual sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane”, se arată într-o hotărâre de govern.

Ultimele Stiri
abonare newsletter