Actualitate

Parking pe cinci niveluri, cu peste 200 de locuri, în Zorilor. Investiție de peste 28 milioane de lei - VIDEO

Un parking cu 221 de locuri așezate pe cinci niveluri subterane și supraterane va fi construit pe strada Gheorghe Dima din Zorilor.

 

 


Consilierii locali ai municipiului Cluj-Napoca vor aproba, în ședința de marți, 27 octombrie, documenatația și indicatorii tehnico-economici pentru realizarea obiectivului de investiții „Construire parking sub/suprateran, deviere rețele, branșamente și racorduri la utilități, str. Gheorghe Dima nr. 39B, Cluj-Napoca”.

 


Valoarea totală a investiției este de 28.263.370,48 lei (cu TVA). Parcarea va avea regim de înălțime de 2S+P+2E cu acoperiș terasă circulabilă, protejată parțial de pergole. Capacitatea parkingului va fi 221 de locuri. Finanțarea investiției se va face din fonduri bugetare, durata de realizare fiind de 24 de luni, din care 18 luni – execuția lucrărilor.

„Discutăm de o zonă extrem de aglomerată și este nevoie de cât mai multe parkinguri în cartierele muncipiului Cluj-Napoca. Pe lângă cele patru parkinguri pe care le vom finaliza anul acesta - trei sunt gata, cele din Mănăștur - și cel din Hașdeu, este necesar să mai fie încă un parking în cartierul Zorilor, pentru descongestionarea circulației și pentru creșterea calității vieții locuitorilor”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea, pentru Monitorul de Cluj.


Nu unu, ci două parkinguri în cartierul Zorilor

În 2018, revenit în fotoliul de primar, Emil Boc dezvăluia că există planuri pentru construirea a nu unul, ci două parkinguri în cartierul Zorilor. Soluția găsită pentru viitoarele parkinguri supraterane erau străzile Sighișoarei și Gheorghe Dima.

„Deocamdată suntem în analiză pentru parkingul Sighișoara, trebuie să mai fie furnizate câteva documente, după care vom lua o decizie în această privință”, a mai declarat viceprimarul Clujului, Dan Tarcea.


CITEȘTE ȘI

VIDEO. Cum arată cele 4 parkinguri aflate în lucru, în Cluj-Napoca

 

abonare newsletter