Actualitate

Va mai fi permis fumatul pe stradă, după ce purtarea măștii devine obligatorie?

Purtarea măștii va fi obigatorie în toate spațiile deschise din Cluj-Napoca, inclusiv pe stradă, începând de joi.

Mai este permis fumatul pe stradă, după ce purtarea măștii devine obligatori? Mai este permis fumatul pe stradă, după ce purtarea măștii devine obligatori?

 

 


De joi, 22 octombrie, începând cu ora 00.00, în Cluj-Napoca, Florești și Triteni va fi obligatorie purtarea măștii în toate spaţiile publice din aer liber. Măsura vine ca urmare a depășirii pragului de 3 cazuri de coronavirus la mia de locuitori, în ultimele 14 zile.

 


O întrebare pe care mulți și-o pun este dacă, după intrarea în vigoare a acestei măsuri, fumatul va mai fi permis pe stradă. Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, nu a făcut referire la acest aspect în cadrul conferinței de presă susținută marți, însă un răspuns la întrebare ar putea veni din partea purtătorului de cuvânt al Prefecturii București, Mariana Stancu-Ţipişcă, care spune că fumatul, consumul de alimente sau băuturi va fi permis în continuare pe străzi, atâta vreme cât nu depășește „timpul rezonabil” alocat unui asemenea act.

„Până acum, se păstra masca în târguri, peroane, târguri, pieţe, oboare. Toate spaţiile publice deschise. Depinde pe unde merge cetăţeanul. Dacă vrea să fumeze o oră ţigara, înseamnă că statul i-a creat norma să fie protejat, să se protejeze pe sine, să îi protejeze şi pe ceilalţi, şi el fumează o oră. Dacă fumează peste timpul rezonabil alocat unui astfel de act, specific naturii umane, să mănânce sau să bea apă, înseamnă că o face pentru a eluda spiritul protectiv al normei”, a spus Mariana Stancu-Ţipişcă, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Bucureşti, citată de Mediafax.


CITEȘTE ȘI

Oficial. Masca obligatorie pe stradă! Lista restricțiilor pentru Cluj-Napoca după ședința Comitetului pentru Situații de Urgență

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter