Actualitate

STAREA de URGENȚĂ a revenit în Franța! Restricții de circulație în cele mai mari orașe

Franța a anunțat reintstituirea stării de urgență din cauza numărului mare de infectări cu Covid-19.

STAREA de URGENȚĂ a revenit în Franța! Restricții de circulație în cele mai mari orașe STAREA de URGENȚĂ a revenit în Franța! Restricții de circulație în cele mai mari orașe

 

 


Franța a reintrodus starea de urgență după ce în această săptămână au fost zile și cu 25.000 de cazuri noi.  Emmanuel Macron a anunțat că vor fi impuse restricţii de circulaţie între orele 21.00 şi 6.00 în regiunea Ile-de-France, inclusiv în Paris, şi în alte metropole – Grenoble, Lille, Lyon, Aix-Marseille, Rouen, Toulouse şi Montpellier.

Restricţiile vor dura patru săptămâni. „Interdicţiile de circulaţie pe timp de noapte sunt o măsură pertinentă. Ar fi disproporţionat să reintroducem restricţii totale pe întreg teritoriul ţării”, a spus președintele Franței.


Pentru a pune în aplicare măsura de carantină, „vor exista controale şi amenzi de 135 de euro şi în cazul unor infracţiuni repetate amenda va ajunge la 1500 de euro”, a anunțat președintele.

Starea de urgenţă sanitară, care a fost ridicată pe 10 iulie, oferă un cadru legal pentru controlul anumitor restricţii, inclusiv închiderea.


Agravarea epidemiei, descrisă drept „catastrofă pentru sănătate”, justifică declararea stării de urgenţă astfel încât să poată fi luate măsuri strict proporţionale cu riscurile pentru sănătate, indică raportul Consiliului din miniştri. Epidemia de coronavirus a ucis peste 32.000 de persoane în Franţa.

abonare newsletter