Actualitate

Șapte turiști BLOCAȚI pe Transalpina din cauza zăpezii. Transfăgărășan și Transalpina se închid!

Șapte persoane au rămas blocate pe Transalpina și au avut nevoie de ajutor. Salvamontiștii au avut o intervenție dificilă.

Șapte turiști BLOCAȚI pe Transalpina din cauza zăpezii Șapte turiști BLOCAȚI pe Transalpina din cauza zăpezii

 

 


După ce sâmbătă dimineața peisajul era unul de basm pe Transalpina, în ciuda faptului că e toamnă, după numai câteva ore, echipele Salvamont au avut câteva cazuri dificile.

 


Salvamontiștii din județul Gorj au avut o intervenție dificilă, după ce șapte persoane au rămas blocate pe Transalpina, în zona Pasului Urdele și au avut nevoie de ajutor.

Gheața de pe carosabil a îngreunat misiunea de salvare

Oamenii se aflau în trei mașini, la peste 2.000 de metri altitudine, când au rămas împotmoliți în zăpadă. Gheața formată pe carosabil a îngreunat acțiunea salvatorilor, care au ajuns în cele din urmă la cei șapte oameni.


Astfel, autoritățile îi avertizează pe șoferii care vor să urce pe Transalpina să își echipeze deja mașinile pentru iarnă. Temperaturile rămân scăzute în următoarele trei zile, iar la munte se anunță ninsoare, conform meteorologilor.

Transfăgărășan și Transalpina vor fi închise

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că, de marți, 20 octombrie, Transfăgărășanul și Transalpina vor fi închise pe anumite sectoare.


Astfel, de marți, 20 octombrie, pe DN7C (Transfăgărășan) și pe DN67C (Transalpina), circulația va fi închisă pentru toate categoriile de autovehicule pe anumite sectoare:

- DN7C între km 104+000 (Piscu Negru) și km 130+800 (Cabana Bâlea Cascada);
- DN67C între km 34+800 (Rânca) și km 79+200 (Curpat).


„Precisăm că măsura închiderii circulației rutiere pe aceste sectoare de drum a fost luată pentru siguranța participanților la trafic, având în vedere fenomele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în aceste zone”, a transmis CNAIR.

CITEȘTE ȘI:

Termene optimiste! Autostrada Sebeș-Turda, gata în 2020, A3 Transilvania, finalizată integral în patru ani?

 

 

 

 

abonare newsletter