Actualitate

30 de studenți, infectați cu COVID în urma petrecerilor de pe Piezișă! Zonă „roșie” monitorizată de polițiști

Strada Piezișă este un focar de infecție cu COVID-19 în momentul de față, după ce mai multe chefuri au avut loc în localurile de acolo.

30 de studenți, infectați cu COVID în urma petrecerilor de pe Piezișă! Zonă „roșie” monitorizată de polițiști 30 de studenți, infectați cu COVID în urma petrecerilor de pe Piezișă! Zonă „roșie” monitorizată de polițiști

 

 


Petrecerile de pe Piezișă au dus la infectarea a aproximativ 30 de studenți clujeni cu COVID-19.

 


Zona studențească a fost delimitată ca zonă de siguranță specială, după ce s-au desfășurat evenimente la care au participat numeroase persoane, fără a respecta normele de igienă și distanțare socială.
 
„Vorbim despre petrecerile de studenți de pe piezișă unde avem un focar de vreo 30 de studenți în momentul de față. Va trebui monitorizată foarte atent zona, de aceea este delimitată ca zonă de siguranță specială pentru că din multe, multe anchete rezultă că de acolo au plecat foarte multe focare. E clar că Strada Piezișă în sine este extrem de strâmtorată, pe stradă efectiv oamenii stau în grupuri pentru că nu permite nici zona să se distanțeze foarte mult. Terasele care sunt acolo și funcționează au mese foarte puține pentru că nu le permite spațiul, așa că acolo se îngrămădesc oamenii. Acesta e adevărul, îl constatăm cu toții”, declară prefectul, Mircea Abrudean, pentru un radio local.

Echipaje de poliție patrulează în zona străzii Piezișă pentru a se asigura că regulile sunt respectate de această dată.


Datoria polițiștilor locali este de a monitoriza strada pentru a observa dacă sunt aplicate în mod corespunzător măsuri precum: distanțarea socială, capacitatea la care localurile trebuie să primească cliență, grupurile să fie de maxim șase persoane, circulația pe strada „roșie”, dar și alte măsuri implementate prin lege.

CITEȘTE ȘI:


Piezișa, FOCAR de infecție COVID19! Chefurile de pe strada studenților au agravat situația

 

Cluj-Napoca, aproape de CARANTINĂ! Rata de infectare a crescut: „Vom ajunge în scurt timp să depășim trei la mie”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter