Actualitate

Primul medic care a făcut transplant de măduvă în România și a murit de COVID19, ar fi avut altă cauză a decesului. Dezvăluirea unui medic: „A depășit infecția cu COVID, dar a fost răpus de altă infecție”

Primul medic care a făcut transplant de măduvă în România, a murit în luna septembrie, iar cauza decesului a fost declarată ca fiind infecția de COVID-19. Un alt medic vine cu o terorie diferită, schimbând cauza decesului.

 

 


Istvan Benedek era primul medic din România care a reușit să efectueze transplantul de măduvă la noi în țară. Medicul s-a infectat cu COVID-19, iar la scurt timp a murit. Peste tot în media, acesta apărea ca fiind „mort de COVID”.

 


Directorul General al Hospital Consulting, doctorul Laszlo Lorenovici, aduce niște dezvăluiri în ceea ce privește acest subiect. El susține că renumitul medic ar fi murit din cauza unei alte infecțiie, o bacterie luată din aparatul de ventilat, după ce s-ar fi vindecat de coronavirus.

„Nimeni nu vorbește despre faptul că mulți pacienți din ATI supraviețuiesc coronavirului, dar se suprainfectează cu bacterii nosocomiale! Știți din ce cauză a murit profesorul Istvan Benedek din Tîrgu Mureș, doctorul care a efectuat primul transplant de măduvă la un bolnav adult în România? El a reușit să depășească infecția cu COVID și a fost răpus de infecția cu o bacterie luată din aparatul de ventilat! De ce nu vorbește nimeni despre acest lucru?”, a declarat dr. Laszlo Leronovici, potrivit B1.


Istvan Benedek, primul medic care a făcut transplantul de măduvă, urma să împlinească 72 de ani în această lună, dar a murit când era internat la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş.

Doctorul era coordonatorul Șecției Clinice de Hematologie și Transplant Medular la Spitalul Clinic Județean, medic primar hematolog și, totodată, profesor universitar.


CITEȘTE ȘI:

De ce NU AU EXISTAT restricții la pelerinajul Sfânta Parascheva? Îmbulzeala de la eveniment ar putea duce la multe cazuri de COVID19

 


Cine se poate testa gratis de COVID19? Vezi care sunt persoanele cu prioritate la testare

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter