Actualitate

Pedeapsă de 1 an și 4 luni cu EXECUTARE pentru că a condus sub influența băuturilor alcoolice

Un bărbat a fost închis în penitenciarul Gherla după ce a fost prins la volan sub influența alcoolului. De asemenea, mai mulți clujeni au fost prinși băuți la volan în ultimele 2 zile.

pedeapsa-de-1-an-si-4-luni-cu-executare-pentru-ca-a-condus-sub-influenta-bauturilor-alcoolice pedeapsa-de-1-an-si-4-luni-cu-executare-pentru-ca-a-condus-sub-influenta-bauturilor-alcoolice

 

 


Un bărbat de 31 de ani din Gherla a primit o pedeapsă de un an și patru luni cu excutare pentru  că a condus un vehicul sub influența alcoolului. Bărbatul se află acum la penitenciarul Gherla.

„La data de 14 octombrie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliției municipiului Gherla au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Gherla, pe numele unui bărbat de 31 de ani, din aceeaşi localitate.


Acesta are de executat o pedeapsă privativă de libertate pentru o perioadă de 1 an şi 4 luni pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, fals în declaraţii şi fals intelectual, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

Acesta a fost condus şi predat reprezentaţilor penitenciarului Gherla”, a declarat IPJ Cluj.


Sub influența alcoolului la volan

Mai mulți clujeni au fost surpinși la volan sub influența băuturilor alcoolice. Polițiștii au oferit mai multe sancțiuni în urma activității pe care au desfășurat-o în perioada 14-15 octombrie.

Un bărbat de 39 de ani conducea în comuna Jucu sub influența băuturilor alcoolice, cu o alcoolemie de 1,80mg/l.


„La data de 14 octombrie, în jurul orei 18.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Cluj, Biroul Drumuri Naționale și Europene, au depistat un bărbat de 39 de ani, din comuna Jucu, județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe DJ161, în localitatea Jucu, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, fapt rezultat în urma testării cu aparatul etilotest.

Conducătorului autoturismului i-a reieșit o concentrație de peste 1,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că, în baza celor constatate, polițiștii l-au condus pe acesta la o unitate medicală, pentru a-i fi recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.


Bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, în cauză fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul Penal”, a declarat IPJ.

Un alt bărbat a fost surprins la volan sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul de 51 de ani a fost prins în timp ce se deplasa pe raza localității Someșu-Rece.

„La data de 15 octombrie, în jurul orei 00.40, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești au depistat un conducător auto în vârstă de 51 de ani, din comuna Gilău, care se deplasa pe raza localității Someșu-Rece, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În cauză sunt efectuate cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul Penal”, a delcrat IPJ.

CITEȘTE ȘI:

Razie de amploare! Polițiștii au făcut controale pe terase, în baruri și în supermarketuri. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter