Actualitate

Pierderea auzului, simptom COVID-19? Ce spun specialiștii

Simptomele COVID-19 precum pierderea gustului, mirosului, febra, tusea seacă sunt des întâlnite și foarte mediatizate. Oare ar putea ca și pierderea auzului să fie un simptom?

Pierderea auzului, simptom COVID-19? Ce spun specialiștii Pierderea auzului, simptom COVID-19? Ce spun specialiștii

 

 


Febra, simptomul COVID-19 cel mai întâlnit, dar și altele precum tusea seacă, oboseala, durerile de cap sau chiar musculare, sunt foarte des aduse în discuție. Totuși, pierderea auzului ar putea să fie și el un simptom, spune specialiștii.

Pierderea auzului nu a mai fost luată în considerare ca simptom COVID-19 până acum, dar se pare că s-ar putea să fi apărut un caz de acest fel.


O femeie din SUA, Meredith Harrel, a relatat experiența sa cu acest virus. Ea a spus că a început să aibă probleme cu auzul, dar doar la una dintre urechi, conform news.yahoo.com. Mai apoi a realizat că și-a pierdut de tot auzul.

După o săptămână de la acest nefericit incident, Meredith și-a făcut testul COVID-19 care a ieșit pozitiv. Un doctor care a intrat în contact cu cazul ei, ar fi presupus că pierderea auzului ar avea legătură cu infectarea ei cu noul coronavirus, considerându-l, astfel, un simptom COVID-19.


Totuși, simptomul nu a fost corelat oficial cu virusul COVID-19 încă. Dar în unele studii se arată existența unei conexiuni dintre virus și pierderea auzului.

Într-un studiu se arată că un procentaj de 13% dintr-un eșantion de 138 de persoane externate din spital, care au avut COVID-19, au afirmat că au simțit modificări ale auzului. Alte 233 de persoane dintr-un eșantion de 1.567 persoane infectate de COVID-19, au raportat faptul că au suferit de un puternic țiuit în ureche.


CITEȘTE ȘI:

Localitățile clujene în care incidența cazurilor de Covid19 a depășit 1,5 cazuri la mia de locuitori. Lista completă

 


De ce România are mai multe decese decât statele care înregistrează mai multe cazuri de Covid pe zi?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter