Actualitate

Asfalt nou pe Drumul Bistriței. Clujenii se bucură de 32 de kilometri de drum impecabil

Clujenii se bucură de o nouă porțiune de asfalt nou pe Drumul Bistriței.

Asfalt nou pe Drumul Bistriței. Clujenii se bucură de 32 de kilometri de drum impecabil Asfalt nou pe Drumul Bistriței. Clujenii se bucură de 32 de kilometri de drum impecabil

 

 


Consiliul Județean Cluj a finalizat asfaltarea sectorului de drum DJ 109 Așchileu-limită cu județul Sălaj. Acest tronson reprezintă Lotul 2 din cadrul proiectului cu finanțare europeană ce vizează Traseul Regional Transilvania Nord, Drumul Bistriței.

 


Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Mă bucur că am reușit să finalizăm asfaltarea lotului doi înainte de termenele stabilite prin contract. Astfel, după ce săptămâna trecută am reușit să finalizăm și lotul 1, le oferim tuturor celor interesați un sector de 32 de km complet asfaltat ce facilitează legătura cu județul Sălaj. Totodată, le asigurăm locuitorilor din zonă un acces optim atât către municipiul reședință de județ cât și către Dej și Gherla”.

Lucrările de reabilitare și modernizare au vizat un tronson în lungime de 11,19 kilometri, cuprins între intersecția cu drumul județean 109A din Vultureni și limita cu județul Sălaj. Acestea au constat într-o serie de operațiuni complexe, în profunzimea drumului, de la fundație până la așternerea celor două straturi de covor asfaltic, respectiv binder şi stratul de uzură.



Anterior, au fost executate lucrări constând în realizarea de accese la proprietăți, introducerea de tuburi și turnarea de beton la accesele către proprietăți, lucrări de asigurare a scurgerii apelor, respectiv șanțuri, șanțuri betonate, rigole carosabile, poduri și podețe precum și stații de transport în comun în fiecare localitate.

Pentru completa finalizare a acestui proiect de investiții finanțat din fonduri europene vor mai fi realizate în perioada imediat următoare șanțuri betonate precum și accesele la proprietăți rămase neexecutate, montarea de parapeți în zonele unde situația impune acest lucru precum și lucrări de marcaje și semnalizare rutieră.

Ultimele Stiri
abonare newsletter