Actualitate

Când se schimbă ora? Iarna anului 2020 se apropie

Iarna anului 2020 se apropie, ora se schimbă din nou. S-ar putea ca acesta să fie ultimul an în care dormim mai mult și să se renunțe la schimbarea sezonieră a orei.

Când se schimbă ora? Iarna anului 2020 se apropie Când se schimbă ora? Iarna anului 2020 se apropie

 


Ora de iarnă 2020 ar putea să fie ultima schimbare sezonieră de acest fel. Comisia Europeană a discutat în ultimii ani despre renunțarea la schimbarea orei începând cu anul 2021.


 

Chiar dacă de multe ori considerăm că este un avantaj schimbarea orei, deoarece dormim mai mult, pentru multe persoane acest lucru poate să fie „toxic”. Multe persoane se confruntă cu stări de anxietate sau depresie fiind că nu se pot adapta atât de repede la ora nouă. La alte persoane schimbarea se resimte prin oboseală sau stări de nervozitate.


Până se adaptează organismul, complet, orei noi, poate să dureze chiar și câteva săptămâni. Recomandat este ca o persoană să adoarmă până la ora 22.00 pentru a se simți odihnit.

Ora de iarnă 2020. Când se schimbă?


Trecerea la ora de iarnă a anului 2020 se va face în ultimul weekend al lunii octombrie.

Astfel, la sfârșit de săptămână, obosiți după câteva zile de muncă, ar fi bine să ne punem mai repede la somn.


Schimbarea are loc în ziua de 24, Vinerea, spre 25 octombrie. Iarna devine mai lungă, așadar ora 4 dimineața va deveni 3, iar noi vom dormi mai mult.

CITEȘTE ȘI


Prima ninsoare la Bâlea Lac! Peisaj superb pe Transfăgărășan FOTO

 

Problema majoră cu care se confruntă românii înainte de sezonul rece. Urmează o perioadă critică

 

abonare newsletter