Actualitate

Primul comisar european INFECTAT cu COVID-19. Mariya Gabriel a fost în Cluj-Napoca

Mariya Gabriel, reprezentanta Bulgariei, este primul comisar european confirmat cu noul coronavirus. Aceasta a fost la Cluj-Napoca în acest an.

Primul comisar european INFECTAT cu COVID-19. Mariya Gabriel a fost în Cluj-Napoca Primul comisar european INFECTAT cu COVID-19. Mariya Gabriel a fost în Cluj-Napoca

 

 


„După un prim test negativ făcut luni, al doilea test pentru COVID-19 a ieșit pozitiv. Sunt în autoizolare de luni și stau în continuare acasă, respectând regulile. protejați-vă sănătatea și rămâneți în siguranță”, a anunțat ea pe Twitter.

 


Și Ursula von der Leyen a stat în izolare, după ce a intrat în contact cu o persoană infectată, dar ea nu s-a îmbolnăvit. În aceeași situație a fost și Charles Michel, președintele Consiliului European, și Frans Timmermans, vicepreședintele Comisiei Europene.

De asemenea, în izolare a intratși Președintele Parlamentului European, David Sassoli.


Mariya Gabriel a fost în Cluj-Napoca în luna martie

Mariya Gabriel, comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, și Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, au susținut în 5 martie un dialog cu cetățenii în care au discutat teme de actualitate din agenda Uniunii Europene și a României, cu accent pe cercetare, inovare și educație.

În cadrul dicuției, Mariya a vorbit despre modul în care regiunile pot atinge potențial maxim, despre cum pot să creeze condiții astfel încât talentele să fie remarcate, dar și despre cum pot să creeze oportunități pentru inovare și pentru participarea în programul Horizon Europe, insistând asupra cercetării, inovării și educației ca ingrediente esențiale în soluție.


„Cu toții știm că în această lume mereu în schimbare și tot mai competitivă, regiunile îndeplinesc un rol extrem de important din perspectiva cunoașterii nevoilor reale ale cetățenilor. Regiunile trebuie să creeze ecosisteme inovatoare alături de sectorul privat. Cred că aceste ecosisteme regionale sunt extrem de importante, dar pentru a funcționa trebuie să acționăm rapid, prin politici publice, iar orașul Cluj-Napoca face foarte bine acest lucru”, a spus ea în martie.

CITEȘTE ȘI:


138 de cazuri noi de COVID-19 la Cluj! 318 persoane sunt internate la ATI

 

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter