Actualitate

Protest HoReCa în Capitală :„La desert servim faliment". Peste 1.000 de angajați protestează

Angajaţii din domeniul HoReCA s-au adunat miercuri seara în Piaţa Victoriei, pentru a protesta faţă de decizia autorităţilor de a închide, la interior, restaurantele, barurile şi cafenelele.

 

 



Protestatarii au pancarte cu mesaje precum: "Contăm doar când votăm", "Vrem să muncim", "La desert servim faliment", "Nu ne ajutaţi, nu ne ascultaţi, doar ne ignoraţi", "Meniul zilei: Şomaj", "400.000 de vieţi, o notă pe care nu vă permiteţi să o plătiţi!", "400.000 de afectaţi, fără a fi infectaţi".

HoReCa are 3.602 firme în județul Cluj atât tip SRL, cât și PFA.

Potrivit paginii de pe Facebook dedicate acestui eveniment, protestul urmează să se desfăşoare până la ora 23:00. Pe reţeaua de socializare şi-au anunţat participarea la eveniment 2.900 de persoane.

"Se anunţă destul de multă lume diseară şi vă rugăm următoarele lucruri: păstraţi distanţarea; purtaţi masca; nu politizăm prin scandări; îndemnăm la mult calm; singura scandare "vrem să muncim !", a scris Ninel Dănilă pe Facebook, înainte de protest.
De asemenea, pe pagina de Facebook a protestului au fost postate câteva întrebări la care cei din industrie aşteaptă răspuns din partea autorităţilor.

"Întrebări fără răspunsuri: 1. Cum e posibil să fim închişi de pe o zi pe alta? 2. Ce se întâmplă cu chiriile? 3. Ce se întâmplă cu taxele aferente acestei perioade? 4. Ce se întâmplă cu marfa perisabilă din stoc? 5. În cât timp se plăteşte şomajul tehnic? 6. Există variante de ajutor din partea statului pentru această perioadă ? 7. Cum procedăm cu creditele, leasingurile pentru echipamente şi celelalte plăţi pe care nu le putem onora?", întreabă angajatorii din industria HoReCa.


Președintele Federației Industriei Hoteliere din România a declarant că aproape 100.000 de angajați din sectorul HoReCa vor fi concediași până la finalul anului, iar industria va suferi pierderi de trei miliarde de euro, ca urmare a restricțiilor decise de Guvern în conextul pandemiei, potrivit Agerpres.

CITEȘTE ȘI:
 


Cât de aproape este județul Cluj de o nouă CARANTINĂ? HoReCa s-ar putea închide de săptămâna viitoare

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter