Actualitate

Smart Mobility Cluj 2020 pentru dezvoltare urbană și reducerea poluării

Smart Mobiliy Cluj 2020 este la a doua ediție, intitulată „Tehnologia viitorului este aici!”. Evenimentul este dedicat orașului și oamenilor pasionați de inovație prin tehnologii curate.

 

 


Smart Mobility Cluj se va desfășura duminică, 4 octombrie, în intervalul orar 10:00 –19:00. Va avea loc pe esplanada BT Arena & Cluj Arena. La eveniment vor fi prezentate concepte de mobilitate urbană sustenabilă și elemente care au un impact major în calitatea vieții.


Proiectul se axează pe comportamentul  responsabil  față de  mediul înconjurător și prin acesta se încearcă dezvoltarea unei culturi a comunității orientată spre elemente de tehnologii curate,  reducerea poluării, adoptarea soluțiilor de  eficienta energetică, reducerea  consumerismului cu impact pozitiv asupra resurselor și sănătății generațiilor viitoare.


Se vor  expune  elemente  si  concepte  de  mobilitate sustenabila:

-Expuneri de autovehicule electrice / hibrid–cele mai noi modeleale marcilor participante
-Expuneri de soluții de micromobilitate–biciclete, scutere, trotinete, motociclete
-Prezentări de proiecte, produse și concepte de mobilitate sustenabilă
-Workshop tematic pe soluțiide dezvoltare urbana durabila
-Expunerea proiectelor din Zona Metropolitana Cluj ce includ componente sustenabile
-Test drive cu vehicule electrice si hibrid
-Tur al orașuluiunde sunt invitațitoți posesorii de vehicule electrice si hibrid

Centrul  de  Resurse  pentru Eficiență Energetică și Schimbări Climatice (CREESC) și Transylvania Evolution sunt organizațiile care dezvolta Smart  Mobility  Cluj, cu sprijinul Primăriei  Cluj-Napoca și al Consiliului Local.


Accesul publicului este gratuit. In contextul COVID-19,  măsurile de siguranță trebuie strict respectate de participanți.

CREESC este o asociație clujeană non-profit, înființată în anul 2014. Aceasta reunește companii și experți dedicați sectoarelor cu impact in sustenabilitatea comunitații. Asociația urmărește să cultive și să accelereze dialogul și implementarea soluțiilor de eficiență energetică, a inovațiilor tehnologice și a oportunităților de cercetare, colaborare și finanțare din aceste sectoare prin proiectele sale.


Transylvania Evolution, o companie de consultanță din Cluj, se axează pe implementarea de concepte și proiecte de dezvoltare urbană.

CITEȘTE ȘI:


O studentă din Cluj propune o idee revoluționară. Dintr-un colț al țării în altul într-o singură oră?

 

Spitalul de Boli Infecțioase Cluj, premiat în competiția Romanian Healthcare Awards 2020

 

abonare newsletter