Actualitate

Incidente suspecte la barierele CFR din Cluj! Șoferii fac manevre „mortale”, prinși între bariere!

După ce câteva mașini au fost blocate de bariere de cale ferată în mai multe locuri din Cluj, bariera de pe Strada Fabricii a început să se ridice și să coboare înainte de trecerea trenului.

Incidente suspecte la barierele CFR din Cluj Incidente suspecte la barierele CFR din Cluj

 

 


În ultimul timp, multe mașini din Cluj au fost prinse în ghearele barierelor de cale ferată. Monitorul de Cluj a relatat în mai multe rânduri despre aceste întâmplări. Recent, o mașină a fost prinsă la Tăietura Turcului din Cluj-Napoca, iar alta în satul Sannicoara.

 


Problema a început să se agraveze când barierele de pe Strada Fabricii de Zahăr se deschideau și închideau rapid, creând un deranjament major pentru șoferi. Întâmplările de acest fel sunt foarte periculoase, dar continuă să crească la număr în Cluj.

Șoferii au fost nevoiți să treacă serpuit printre bariere ca să nu fie prinși de acestea.


Viorel Nistor, jurnalist clujean, a postat un text pe Facebook în care a semnalat această  întâmplare.Vineri, 25 septembrie, la aproximativ ora 15, bariera de pe strada Fabricii de Zahăr din Cluj-Napoca a început să se ridice și să coboare incontrolabil. Chiar dacă trenul nu venea, bariera continua să „păcălească” șoferii.

După nenumărate „manevre” de acest fel, în care mașinile erau la un pas continuu să fie prinse în capcana barierei, a trecut și trenul mult așteptat.


„Ieri, în jurul orei 15.00, la bariera de pe str. Fabricii de Zahăr, am văzut scene desprinse dintr-un thriller, nu doar inexplicabile(stranii) și nepermise, ci și foarte periculoase.

Eram într-un taxi (identificabil), la trecerea peste calea ferată și așteptam după vreo 7-8 mașini. Se ridică bariera și, în vreo 3-4 secunde, trece o mașină/două, după care brusc (și periculos) bariera se lasă din nou. Mai trec, să zic, zece secunde și urmează iarăși aceeași manevră „mortală”: bariera se ridică pentru câteva secunde, încearcă să treacă o mașină-două, șerpuiesc printre cele două obstacole lăsate brusc și scapă cumva neatinse. Niciun tren pe calea ferată. Stupefiant, urmează alte 3-4 manevre de acest fel, dar șoferii „se prind” și, preveniți, stau pe loc. Au trecut cel puțin cinci minute (poate mai mult) până să treacă un tren, timp în care ne uităm cu taximetristul unul la altul fără să pricepem nimic. Dar cine ar fi putut pricepe ceva?


Dacă nicio mașină n-a fost prinsă între bariere și lovită de tren, a fost o întâmplare și un noroc! Sau prezență de spirit! Dacă nicio mașină n-a fost surprinsă și strivită de bariere, a fost o întâmplare, un noroc! Asta este (și nu de ieri de azi) calea ferată românească!

Aș putea afla cumva ce s-a întâmplat ieri, în jurul orei 15.00, la bariera de pe strada Fabricii de Zahăr din Cluj-Napoca? A devenit ceva „banal” și n-am aflat eu?”, scrie Viorel Nistor în postarea sa.

Traficul s-a aglomerat, manevra repetându-se de 5-7 ori, ne mai spune jurnalistul.

Sursă foto: Info Trafic Cluj

CITEȘTE ȘI:

POZA ZILEI. Încă o mașină prinsă sub barieră la Cluj

 

POZA ZILEI. Mașină prinsă sub barieră, pe Tăietura Turcului

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter