Actualitate

Educația sexuală se va face în școli doar cu acordul părinților

În școli se vor derula cu acordul scris al părinților programe de educație pentru viață, inclusiv educație sexuală.

Educația sexuală se va face în școli doar cu acordul părinților Educația sexuală se va face în școli doar cu acordul părinților

Legea prevede derularea unor programe de educație pentru viață dar și educație sanitară care vor cuprinde informații despre prevenirea contractării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor.

CCR a respins sesizarea președintelui Klaus Ihannis asupra actului normativ care modifică legea privind protecția și promovarea drepturilor copilului.


„A respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate formulată de preşedintele României şi a constatat că este constituţională, în raport cu criticile formulate, Legea pentru modificarea şi completarea Legii 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului”, se arată în minuta deciziei.

Președintele susține faptul că din redactarea legii nu reiese cu claritate dacă norma stabilește că programele de educație pentru viață sunt în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală sau acestea sunt cuprinse în educația sanitară. Prin urmare legea nu definește noțiunea de „educație sanitară”.


CITEȘTE ȘI:

Străinii iau cu asalt UMF Cluj! Un număr uriaș de studenți străini s-au înscris în acest an

 


Părinții fac apel la ministere: schimbați regulile din școli!

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter