Actualitate

Cluj-Napoca, în topul select al ORAȘELOR INOVATIVE din Europa. 100.000 de euro premiu, și recunoaștere a statutului de HUB INOVATIV în România.

Cluj-Napoca a pierdut competiția pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării în fața orașului belgian Leuven. A obținut recunoașterea de a fi unul dintre cele mai importante hub-uri inovative din România.

Cluj A PIERDUT cursa pentru Capitala Inovării în fața unui oraș belgian Cluj A PIERDUT cursa pentru Capitala Inovării în fața unui oraș belgian

 

 


Leuven, un oraș din Belgia, a fost numit Capitala Europeană a Inovării pentru modul în care acesta îmbunătățește viețile cetățenilor săi. Odată cu titlul obținut, câștigătorul a primit și premiul de 1 milion de euro pentru soluții inovative pentru provocările sociale care implică cetățenii.

 


Finanţat prin Orizont 2020, programul pentru cercetare şi inovare al UE, premiul recunoaşte meritele oraşelor europene care dezvoltă ecosisteme de inovare dinamice menite să abordeze provocările din viaţa publică şi să îmbunătăţească viaţa oamenilor.

Totuși, Cluj-Napoca s-a încadrat în lista finaliștilor, alături de Espoo (Finlanda), Helsingborg (Suedia), Valencia (Spania) și Viena (Austria). Alături de celelalte orașe, care formază hexagonul inovării în Uniunea Europeană, Clujul are deja asigurat un premiu de 100.000 de euro, oferit orașelor cu statut de runner-up city.


Cluj-Napoca a reușit să se deosebească de-alungul anilor și să devină unul dintre cele mai importante hub-uri inovative din România, scrie Horizon, revista de cercetare și inovare a Uniunii Europene. Cu o scenă de start vibrantă, orașul a găzduit anul trecut Summitul Startup Europe alături de Comisia Europeană.

Totodată, cei de la Horizon mai scriu și despre Com’On Cluj-Napoca, o platformă care are ca scop încurajarea tinerilor să vină cu inițiative pentru a îmbunătății modul de trai în comunitate din oraș. Aici sunt incluse și zonele de citit în spațiul public și o platformă prin care copiii să învețe filozofie.


Astfel, inițiativele tinerilor sunt votate de cetățeni și cele mai populare 45 de propuneri primesc fonduri de la Primărie.

CITEȘTE ȘI:


Cluj-Napoca a ajuns în finala competiţiei Capitala Europeană a Inovării, alături de Milano, Valencia şi Viena!

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter