Actualitate

Se introduce testarea obligatorie pentru Covid la intrare în țară. Cine va suporta costurile?

Introducerea testării obligatorie a persoanelor care vin din străinătate urmează să fie propusă Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Se introduce testarea obligatorie pentru Covid la intrare în țară. Cine va suporta costurile? Se introduce testarea obligatorie pentru Covid la intrare în țară. Cine va suporta costurile?

 

 


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat, miercuri dimineața, faptul că România ia în calcul introducerea testării Covid pentru toate persoanele care vin în țară, iar propunerea urmează să fie făcută Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

 


„Avem în discuție la nivelul Institutului Național de Sănătate Publică, urmând să propunem CNSU și Guvernului o astfel de decizie”, a spus acesta.

Oamenii vor suporta costurile testelor

Întrebat cine va suporta costurile acestor teste obligatorii, Tătaru a precizat că „acela care se întoarce în țară”. Deocamdată nu se cunoaște lista țărilor pentru care va fi obligatorie testarea.


Premierul Ludovic Orban a declarat luni că autorităţile iau în calcul posibilitatea înlocuirii carantinării timp de 14 zile în situaţia în care se efectuează un test negativ pentru cei care vin din ţări cu număr ridicat de cazuri de COVID-19.

„Facem o analiză pe fiecare ţară şi vom decide în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Sunt restricţii obişnuite. Noi am aşteptat că la nivelul Comisiei Europene există o dezbatere în care se încearcă adoptarea unor măsuri comune la nivel european pentru situaţiile de răspândire a virusului. Săptămâna aceasta vom analiza evoluţiile din fiecare ţară şi vom decide măsurile. Analizăm posibilitatea de a utiliza şi noi modalitatea de testare, adică să înlocuim perioada de carantinare de 14 zile în cazul în care se efectuează un test negativ. Suntem în discuţii şi în cursul acestei săptămâni vom lua o decizie”, a spus Orban.


CITEȘTE ȘI:

Revin măsurile drastice anti-Covid. Ce se va întâmpla în perioada următoare?

 


 

Când va înceta pandemia de coronavirus? Un vaccin, abia la sfârșitul anului viitor

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter