Sănătate

Revin măsurile drastice anti-Covid. Ce se va întâmpla în perioada următoare?

Se discută impunerea restricțiilor după alegerile locale din 27 septembrie. Ne aflăm în cel de-al doilea val al pandemiei?

Revin măsurile drastice anti-Covid. Ce se va întâmpla în perioada următoare? Revin măsurile drastice anti-Covid. Ce se va întâmpla în perioada următoare?

 

 


Având în vedere că , în ultima perioadă, se vorbește din ce în ce mai des despre scenariul în care, după alegeri, România va intra din nou în stare de urgență, Alexandru Rafila a încercat să explice situația:

 


„Eu nu știu care sunt scenariile la nivelul Guvernului legate de o eventuală creștere a numărului de cazuri, eu pot să vă spun că, în mod evident, numărul de cazuri a crescut, dacă comparăm cu ceea ce s-a întâmplat în perioada anterioară. Am trecut de la 1.200 de cazuri, media săptămânală, pe la 1.400-1.500 de cazuri, deci este o creștere de aproximativ 20% a numărului de cazuri.”

Restricțiile să fie impuse punctual, pe zone de risc

Acesta a mai adăugat, în legătură cu măsurile de siguranță, că speră ca acestea să fie impuse punctual pentru anumite zone sau localități, unde se înregistrează „o transmitere comunitară intensă.”


Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat, luni, că luna octombrie ar putea aduce o scădere a numărului de cazuri de coronavirus în România, în condițiile în care luna aceasta s-au redeschis restaurantele, cinematografele, teatrele și, în plus, duminică, românii sunt așteptați la urne.

Numărul cazurilor va scădea din octombrie?

„Avem o lună septembrie destul de încărcată, redeschiderea restaurantelor, teatrelor, cinematografelor, întoarcerea din concedii, aglomerarea mijloacelor de transport, începerea școlii, campania electorală, alegerile de pe 27. Respectarea unor reguli, au niște norme de aplicare și funcționare în vederea unei bune funcționări cu riscuri mai mici. Respectarea acestor reguli înseamnă rămânerea pe un platou, alternând în jurul a 1.500 de cazuri. Dacă menținem, ne putem gândi că în a doua jumătate a lunii octombrie putem avea o pantă descendentă”, a declarat Nelu Tătaru.


Ministrul a primit un răspuns din partea unui medic infecționist, Adrian Marinescu, care nu este de acord cu spusele acestuia.

„Legat de luna octombrie, sigur, noi toți ne-am gândi să fie în acest fel. Dar cred că e destul de greu de crezut. Nu aș face o astfel de prognoză, pentru că nu aș avea date în spate.”


CITEȘTE ȘI:

Distanța fizică de un metru și jumătate ar putea fi insuficientă pentru a evita infectarea

 

 

Clujul, în topul județelor cu cel mai mare număr de cazuri noi de coronavirus

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter