Actualitate

Document. Cum se vor desfășura cursurile la UTCN în noul an universitar

În contextul pandemic, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a stabilit un scenariu hibrid prin care se vor desfășura cursurile în acest an universitar.

 

 


Cu toate că unele facultăți din cadrul UBB au decis să își mențină porțile închise și în acest semestru, din cauza situației epidemiei cu noul coronavirus, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a stabilit un scenariu mixt, prin care studenții fiecărui an să poată participa la activitățile didactice, atât online, cât și față în față.

 


Studenții pot participa exclusiv online

Astfel, dispozițiile documentului menționează faptul că seminariile și proiectele se vor ține de regulă online, iar aplicațiile practice se vor desfășura în mod normal, față în față.

În cazul în care există studenți „cu probleme de sănătate sau care au în familie astfel de persoane, pot susține toate activitățile în sistem online, inclusiv aplicațiile, în baza unei declarații pe proprie răspundere înaintată către BCFIE. Cadrele didactice vor susține cu acești studenți recuperarea online a activităților practice în programul de consultații”, menționează documentul.


De asemenea, cadrele didactice au posibilitatea de a-și alege platforma de susținere a orelor în sistemul online cu înregistrarea activității susținute.

Studiile de licență în sistem hibrid

În funcție de nivelul de studii, studenților le este adus la cunoștință modul în care se va desfășura acest semestru.


Astfel, studiile de licență se vor desfășura în sistem hibrid, cursurile se vor ține în totalitate online, pentru toate specializările, iar seminariile și lucrările de laborator sau proiectele în funcție de un program strict.

Toate cursurile se vor desfășura exclusiv online, iar anul 1  și anul IV, terminal, se vor prezenta la seminarii și laboratoare doar față în față, pe parcursul întregului semestru. Pentru anul II, activitățile se vor desfășura exclusiv online în primele 2 săptămâni, urmând ca următoarele 5 săptămâni studenții să se prezinte la seminarii. După cele 5 săptămâni, aceștia se întorc la învățământul online, care va dura până la finalul semestrului I.


Și pentru anul III s-a format un sistem hibrid, iar studenții din acest an își vor desfășura activitățile online în primele 8 săptămâni ale semestrului, urmând ca 5 săptămâni să meargă fizic la facultate și să încheie semestrul cu o săptămână de cursuri și seminarii online.

Studii de master

Pentru studenții de la master, situația nu este la fel de complicată. Pe parcursul întregului semestru, cursurile se vor desfășura exclusiv online, iar seminariile și lucrările de laborator se vor desfășura față în față, atât pentru studenții din anul I, cât și pentru cei din anul II.

În ceea ce privește studiile de doctorat, activitățile „se vor organiza conform Hotărârii Senatului Universității Tehnice din Cluj-Napoca”.

CITEȘTE ȘI:

Ce se va întâmpla cu noul an universitar? Rectorul UBB: „varianta hibridă este cea pe care vom merge”

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter