Actualitate

Vor crește pensiile în 2021? Anunțul făcut de Ministrul Muncii

Ministrul Muncii a vorbit despre majorarea pensiilor în anul 2021. În septembrie, anul acesta, pensiile s-au mărit cu 14%.

bani-pensie-cupon-majorare-2021 bani-pensie-cupon-majorare-2021

 

 


Violeta Alexandru a vorbit despre mărirea pensiilor în 2021 la un post de televiziune. Potrivit ministrului Muncii, orice promisiune de a crește pensiile peste ce poate susține bugetul public este iresponsabilă.

„Pensiile trebuie să crească astfel încât să acopere rata inflației. Ne preocupă deci un calendar al creșterii și pentru anii viitori, dar această sursă trebuie să fie susținută de resursele bugetare.


Orice promisiune de a crește pensiile peste ce poate susține bugetul public este iresponsabilă. Nu pot confirma majorarea cu 10% a pensiilor de la 1 ianuarie, următoarea evaluarea va avea loc la finalul anului, când vom face următoarea rectificare și vom ști cum se va prezenta bugetul de anul viitor.

Guvernul este responsabil să se gândească la creșterile din anul viitor, dar este inadmisibil să promiți ceea ce nu poți da la pensii.Nu este vorba că nu vrem să creștem pensiile. Ce partid nu ar vrea? Dar trebuie să înțelegem că se vând multe promisiuni.”, a declarat Violeta Alexandru


Guvernul a mărit pensiile cu 14% începând cu data de 1 septembrie 2020. Asta înseamnă că la o pensie medie de 1.340 de lei, cât este la nivel național, au fost adăugați 188 de lei în plus.

Ministrul Municii a declarat că nu poate promite majorarea pensiilor de la 1 ianuarie 2021, deoarece trebuie recalculat bugetul pe anul viitor la sfârșit de decembrie 2020.


„PSD nu și-a ținut promisiunile și nu a majorat pensiile cu 40% nici când puteau să facă asta. Am să lupt până la ultimul dosar de pensie întârziat. Angajații de la casele de pensii nu înțeleg că se mint pe ei înșiși și bineînțeles pe pensionari. Unora nu le pasă”, a acuzat Violeta Alexandru.

CITEȘTE ȘI:


Doi angajați de la Filarmonica din Cluj au fost diagnosticați cu COVID-19

 

De ce nu primesc părinții indemnizații și zile libere de la stat dacă copiii lor fac școală online?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter