Actualitate

Alegeri locale 2020. Ce reguli trebuie să respecți dacă mergi la vot ? Mitingurile electorale sunt permise și în pandemie

Alegerile locale 2020 se vor desfășura în condiții speciale din cauza pandemiei de Covid-19. Votanții vor trebui să respecte un set de reguli clare, în timp ce candidații vor putea organiza mitinguri electorale.

Alegeri locale 2020. Ce reguli trebuie să respecți dacă mergi la vot ? Alegeri locale 2020. Ce reguli trebuie să respecți dacă mergi la vot ?

 

 


Alegătorii vor trebui să se dezinfecteze la intrarea și ieșirea din secția de vot, iar cartea de identitate (buletinul) va trebui atinsă doar de ei.

 


„Cei care au carte de identitate, vor introduce ei personal cartea în fanta de la tableta sau de la aparatul care o citește. Cei care au buletine vechi, vor fi prelucrate manual, cu dezinfecția mâinilor lucrătorilor”, a explicat Raed Arafat.

Mitinguri de maxim 100 de persoane aer liber

Comitetul Național pentru Situații de Uregență a votat, prin Hotărârea 45/2020, propunerea către Guvern a măsurilor care să fie luate în timpul campaniei și în ziua votului.


„Aici subliniez aspecte precum permisiunea de a se desfășura nu numai mitinguri electorale, da și demonstrații în limita de 100 de persoane și respectând măsurile stabilite de igienă. La secțiile de vot, s-a adăugat pe lângă măsurile de port mască, distanțare și obligativitatea alegătorilor la intrare în secția de vot și la ieșire de a dezinfecta mâinile”, a afirmat Raed Arafat, la începutul ședinței de Guvern de luni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter