Actualitate

A patra ediție WonderPuck la Cluj! Ce spectacole aduce festivalul anul acesta?

WonderPuck, Festivalul Stradal Internațional, revine la Cluj cu a patra ediție în perioada 11-13 septembrie. Programul festivalului cuprinde 26 de evemimente care vor avea loc în Piața Unirii.

 

 


La evenimentul din deschiderea festivalului WonderPuck, de la ora 16:30, vor fi incluse păpuși gigant și vor participa mai mulți artiști din toată țara. De la Cluj vor fi artiștii Teatrului de Păpuși ,,Puck" și Magic Puppet.

Festivalul va avea diferite manifestări, de la teatru de păpuși și la spectacole itinerante, până la teatru pe roți, concerte și proiecții.


Program Vineri, 11 septembrie 2020

Piața Unirii

Pe scena din centrul orașului este programat, de la 14:30, spectacolul „Cartea cu Apolodor” susținut de artiștii Teatrului „Puck".


La ora 17 va avea loc spectacolul „Magitot sunt eu”, al Teatrului Dramaturgilor Români din București.

De la ora 19, se va desfășura spectacolul „Emilia” al celor de la Magic Puppet din Cluj, iar tot în Piața Unirii va fi amplasată statuia vivantă „Sirena”.


De la ora 19:30, spectacolul „Cântăreții din Bremen va fi susținut de către artiștii Teatrului pentru Copii și Tineret „Colibri" din Craiova.

Curtea Muzeului de Artă


Și în curtea Muzeului de Artă vor fi organizate evenimente, primul fiind un concert susținut de Academia Voltaj vineri, de la ora 17:30. Tot la Muzeul de Artă va avea loc și spectacolului nonverbal „Ritual”, prezentat de trupa „Pukima" (Polonia-România).

Momentul nonverbal „Scurt eseu despre incertitudine”, prezentat de Orsolya Gal, va avea loc la ora 21:00 și va încheia ziua de Vineri a festivalului.

Program Sâmbătă, 12 septembrie 2020

Piața Unirii

De la ora 10:30 va fi adusă în Piața Unirii statuia vivantă „Sirena”, dar și spectacolul „Aeronava cu baloane”.

De la ora 11, spectacolul „Punguța cu doi bani” va fi prezentat de artiștii clujeni de la AnimArt.

La ora 17:30 vor avea loc două spectacole, anume „Emilia” și „Gigalateea”, ultimul susținut de Teatrul pe Roți din Arad.

În avanpremieră la Wonderpuck, teatru de bâlci, va fi prezentat spectacolul „Vasilache și Marioara în jurul lumii" de la ora 18, în Piața Unirii, de către artiștii Teatrului de Păpuși „Puck”, cu vârsta minimă recomandată este de cinci ani.

Seara, de la ora 20, tot în Piața Unirii, va fi un spațiu delimitat împânzit de păpuși gigant, iar de la 20:30 seria de evenimente susținute sâmbătă în centrul orașului, va fi încheiată cu un spectacol cu foc.

Curtea Muzeului de Artă

Începând cu ora 10, în curtea Muzeului de Artă, Teatrul de Vest din Reșița va prezenta spectacolul „Hänsel și Gretel”.

La intrarea în instituție, spectatorii vor fi întâmpinați, de la ora 11.30 de statuia „Birdman” a Magic Puppet Cluj-Napoca.

De la ora 12, pe scenă la Muzeul de Artă va fi prezentat spectacolul „Magitot sunt eu”. Sâmbătă după masă, pe aceeași scenă va fi prezentat spectacolul „Povești cu zâne”.

De la 19:30 va avea loc un spectacol de improvizație. De la 21, actorul clujean Dragoș Pop va susține un moment de stand-up comedy.

Muzeul de Istorie

Ziua de sâmbătă va începe la 10:30, la intrarea în incintă, cu statuia vivantă „Fairy Queen”.

De la ora 11, pe scena din curtea muzeului va fi prezentat spectacolul „Biciul lui Matia Corvin”.

De la 17:30, la intrarea în muzeu va fi un spațiu animat de spectacolul „Ritual", iar pe scena din curte va avea loc spectacolul „Vrăjitorul din Oz”, de la ora 17.

La ora 18:30, la intrare, se va desfășura spectacolul „Birdman”.

De la 19 este programat „Pulcinella și somnul”, spectacol nonverbal cu inserții în limba maghiară și română.

La ora 20:30 va avea loc proiecția spectacolului „Lampa fermecată” pe aceeași scenă.

 

Festivalul va avea sâmbătă și un eveniment în Bonțida la Castelul Bánffy de la ora 11, unde copiii sunt așteptați să facă parte din spectacolul „Turnulețul", prezentat în limba maghiară.

 

Program Duminică, 13 septembrie 2020

Piața Unirii

Ziua de duminică va începe la ora 10 în Piața Unirii cu spectacolul itinerant „Gigalateea”.

De la ora 10.30 pe scenă este programat spectacolul „Partea dreaptă”, iar la ora 16:30 se vor desfășura momente interactive „Sirena” și „Aeronava cu baloane”.

 De la ora 17, artiștii de la Teatrul de Păpuși „Prichindel” vor prezenta spectacolul „O poveste din lumea păpușilor".

De la ora 19:30, păpușile gigant vor reveni în piață, iar de la ora 20 va avea loc spectacolul „Pisicile nearistocrate”.

Muzeul de Artă

În curtea Muzeului de Artă din Cluj, de la ora 11, va începe spectacolul „Anotimpurile”, susținut de AnimArt.

De la 12:30 va începe spectacolul „Capra cu trei iezi”, al Teatrului de Păpuși „Spiriduș" din Satu Mare.

De la ora 17, la intrarea în muzeu va fi prezentă statuia vivantă Fairy Queen.

De la 17:30 se va prezenta spectacolul „Scufița Roșie urbană”, iar la ora 19, spectatorii vor fi putea urmări momentul „Ritual” al celor de la Pukima.

Spectacolul „Tărâmul de mijloca” va fi prezentat la 19:30 de artiștii de la MiniReactor.

La finalul zilei, de la ora 21, va fi proiectat filmul de animație „Hugo și dragonul”

 

 

 

Accesul la toate evenimentele WonderPuck 2020 se va face pe baza rezervării de bilete gratis, pe site-ul WonderPuck, accesând următorul link.

Limita de spectatori la un eveniment este de 300 de persoane în Piața Unirii și 70 în curtea Muzeului de Artă. În curtea Muzeului de Istorie vor fi 50 de spectatori.

 

Participarea la evenimentele din cadrul Festivalului stradal WonderPuck 2020 presupune luarea la cunoştinţă şi respectarea legislației în vigoare la data evenimentelor.

 

Reguli și măsuri de siguranță pentru WonderPuck

Participarea la evenimentele din cadrul Festivalului stradal WonderPuck 2020 presupune luarea la cunoştinţă şi respectarea prezentului regulament:

- Asumarea riscurilor pe care le presupune participarea la festival se va face de către TOȚI participanții: spectatori, echipă și furnizori de servicii.

- NU va fi permis accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, secreții nazale, stare generală modificată) şi nici a celor care înregistrează temperatura peste 37,3° grade Celsius. Dacă temperatura înregistrată este mai mare de 37,3°C, aceasta va mai fi măsurată din nou o singură dată, după câteva minute.

- Accesul spectatorilor va fi permis NUMAI cu condiția purtării măștii (medicale/ non-medicale). Purtarea măştii este obligatorie pe toată durata evenimentului. Pentru protecție, OBLIGATORIU masca trebuie să acopere gura şi nasul.

- La intrare, spectatorii își vor DEZINFECTA mâinile cu dezinfectant pus la dispoziție de organizatori.

- Cei care refuză să le fie verificată temperatura sau refuză purtarea măştii NU vor avea acces în locație.

- DISTANȚA fizică între spectatorii așezați pe scaune va fi de doi metri. Măsura nu li se aplică persoanelor care fac parte din aceeași familie.

- În toate zonele de aşteptare (la intrarea la evenimente, la toaletă sau la ieşirea de la evenimente) participanţii trebuie să păstreze DISTANȚA de minimum 1,5 metri.

- Este INTERZISĂ schimbarea poziţiei scaunelor.

- Este permis EXCLUSIV consumul alimentelor sigilate și/sau ambalate individual în perimetrul evenimentelor din cadrul festivalului.

Pe toată durata evenimentelor, spectatorii va trebui să stea așezați pe scaune, iar intrarea și ieșirea se va face prin spațiile special amenajate.

CITEȘTE ȘI: 

Festivalul WonderPuck din nou la Cluj-Napoca! Ce surprize au pregătit organizatorii?

 

 

abonare newsletter