Actualitate

Cinci locuri deosebite din Cluj care merită vizitate vara asta

Vă prezentăm cinci destinații mai puțin cunoscute din județul Cluj, numai bune pentru un trip de o zi cu familia sau cu preitenii.

Cinci locuri deosebite din Cluj care merită vizitate vara asta Cinci locuri deosebite din Cluj care merită vizitate vara asta

 

 


Monitorul de Cluj vă prezintă cinci locuri deosebite din Cluj, care merită vizitate cel puțin o dată.

 


Arkhai Sculpture Park

Parcul de Sculpturi Arkhai a fost creat de sculptorul şi artistul plastic clujean Ernő Bartha și este fără doar și poate oaza de liniște, unde omul se întâlnește cu natura și arta într-o armonie deplină. 

Unic în lume datorită sculpturilor din fân de dimensiuni monumentale aşezate sub o pădure de brazi din satul Vlaha, parcul doreşte să servească drept centru multicultural, dedicat evenimentelor artistice, culturale și educative.


Laguna Albastră

Laguna Albastră este una dintre cele mai frumoase destinații din inima Transilvaniei și se află la doar 30 km de Cluj-Napoca,  în comuna Aghireșu.

Laguna are ape albastre opalescente, înconjurate de trestii și papură, iar peisajul din jurul său taie respirația. Contrastul puternic dintre vegetația abundentă, dealurile calcaroase și apă duce oamenii cu gândul la țărmurile Mării Mediterane și sporesc frumusețea locului.


Cascada Vălul Miresei

Cascada Răchițele numită și Vălul Miresei este situată pe Valea Stanciului, în arealul localității Răchițele din comuna Mărgău.

Este una dintre cele mai frumoase cascade din România. Căderea de apă este de peste 30 de metri.


Cetatea Liteni

Aflată la puțin peste 30 de kilometri de Cluj-Napoca, Cetatea Liteni este una dintre cele mai captivante cetăți-ruine din toată Transilvania. Din păcate, deși este într-o zonă pitorească, potențialul turistic al cetății este nevalorificat.

Cetatea Liteni, cunoscută și sub denumirile „Cetatea Géczy” sau „Cetatea Lita”, este o fortăreață construită în zona satului Liteni, pe o stânca impunătoare deasupra Văii Iara.

Pietrele Albe

Pietrele Albe sunt un complex calcaros situat în arealul localităţilor Răchiţele şi Săcuieu, în sudul Masivului Vlădeasa, pe versantul stâng al Văii Seci. În cadrul acestora se regăsesc o mulţime de peşteri, avene şi pereţi verticali, fiind unul dintre locurile cele mai populate de pasionaţii sporturilor de stâncă: alpinism şi escaladă.

 

CITEȘTE ȘI

E vreme caldă în weekend! Cinci stațiuni aproape de Cluj, unde poți merge la scăldat

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter