Actualitate

E vreme caldă în weekend! Cinci stațiuni aproape de Cluj, unde poți merge la scăldat

Meteorologii anunță temperaturi ridicate și caniculă în acest sfârșit de săptămână, vreme numai bună de petrecut la ștrand, departe de grijile cotidiene.

E vreme caldă în weekend! Cinci stațiuni aproape de Cluj, unde poți merge la scăldat E vreme caldă în weekend! Cinci stațiuni aproape de Cluj, unde poți merge la scăldat

 

 


Iată cinci destinații la mai puțin de 100 de kilometri de Cluj, unde poți merge să te relaxezi cu familia sau cu prietenii, în acest weekend. Nu uitați însă că ne aflăm încă în pandemie de coronavirus, așa că lângă loțiunea de soare și prosop, puneți și masca de protecție și sticluța cu dezinfectant, iar în interiorul stațiunii, păstrați distanța socială.

 


Băile Boghis

Băile Boghiș, stațiunea balneoclimaterică cu caracter permanent este situată în comuna Boghiș, județul Sălaj. Pe lângă poziția pitorească de care beneficiază, precum și prezența apelor termale, locația se numără printre preferatele multor turiști, care an de an se îndreaptă încolo. Stațiunea este alimentată de 3 foraje cu apă rece (potabilă) și 3 foraje cu ape minerale sulfuroase, sodice, bicarbonate, iodurate, clorurate și termale cu temperatura de +42 grade Celsius.

Băile Cojocna

La doar 25 de km de Cluj, în comuna Cojocna, se află o altă stațiune balneo-climaterică, și anume Băile Cojocna. În trecut, locul era destinat exploatărilor de sare, dar ulterior, pe locul acestora s-au amenajat mai multe băi calde. Practic, fostele mine de sare au fost transformate în băi cu ape curative.


Ștrandul Durgău Turda

Ștrandul Durgău Turda este un ștrand cu apă sărată unde vă puteți oferi acele câteva momente de relaxare atât de necesare într-un cadru natural liniștit. Fiind amenajat în jurul Lacului Ocnei și al Lacului Rotund, are un conținut ridicat de sare gemă, fapt ce a ajutat la valorificarea potențialului terapeutic al zonei. Cu o temperatură a apei care ajunge la 30°C, ștrandul este ideal pentru zilele toride de vară.

Parcul Balnear Toroc

În 2017 și-a redeschis porțile Parcul Balnear Toroc, situat în Dej, pe Dealul Cabdicului, la 60 de km de Cluj. Principala atracție a complexului o reprezintă lacul cu apă sărată, dar nici piscinele exterioare pentru adulți și copii nu sunt tocmai de ignorat.


Băile Figa

Stațiunea Băile Figa din județul Bistrița – Năsăud este la 80 km distanță de Cluj-Napoca, așa că la bazine veți descoperi mulți clujeni veniți la relaxare. N-ar fi o problema daca va ganditi sa ajungeti la strand in anotimpul rece, pentru ca exista bazine cu apa incalzita la 32 de grade Celsius. Puteti face si jacuzzi cu apa fierbinte sau normala sau puteti sa va relaxati – cei pentru care miscarea inseamna relaxare – la sala de fitness, contra unei sume modice de 2 lei/persoana.

 


CITEȘTE ȘI

5 piscine din Cluj, unde te poți răcori în acest weekend!

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter