Actualitate

La ce să fim atenți când mergem la restaurant? Sfaturile lui Raed Arafat

Restaurantele își vor putea deschide și spațiile interioare, din 1 septembrie.

La ce să fim atenți când mergem la restaurant? Sfaturile lui Raed Arafat La ce să fim atenți când mergem la restaurant? Sfaturile lui Raed Arafat

 

Clienții trebuie să știe în primul rând că o unitate de alimentație nu trebuie să fie plină, pentru că dacă ar fi așa, înseamnă că nu se respectă niște reguli, a spus Raed Arafat.


 

Apoi, e bine să se spele pe mâini după ce mănâncă, sau să se dezinfecteze, iar dacă doar stau de vorbă, șeful DSU recomandă să se poarte mască. De asemenea, spune Raed Arafat, clientul trebuie să vadă că ospătarii poartă mască tot timpul și că își dezinfectează mâinile dacă trec de la o masă la alta.


„Când intrăm în spațiu închis, în interior, riscul are o creștere, dar trebuie respectate regulile. Noi am avut discuții cu reprezentanții HoReCa. Interesul lor nu e numai să nu se infecteze vreunul dintre clienți. În primul rând este să nu se infecteze personalul lor, pentru că altfel închide restaurantul sau închide activitatea.

Cei care merg la restaurant trebuie să știe că este o limită - trebuie să vadă că nu este ocupată toată capacitatea. O să vedem cât stabilește Ministerul Sănătății, dar va fi în jur de 50% cel mai probabil. Deci capacitatea restaurantului nu poate fi ocupată la maxim. Dacă vezi toate mesele pline, una lângă cealaltă, înseamnă că nu se respectă regulile. Dar nu cred că cineva va face acest lucru și cred că se va respecta această măsură”, a declarat șeful DSU, la Digi24.


El a mai spus că personalul va fi obligat să poarte mască, dar și să se dezinfecteze pe mâini cât mai des.

„Purtarea măștii pentru personal este obligatorie. Cel care stă la masă nu va putea să mănânce cu mască, dar poate a mâncat și dacă stau de vorbă și poartă mască se protejează mai bine. Important este că dacă ești în restaurant, trebuie să vezi că ospătarii poartă mască, dezinfecția pe mâini. Persoanele care au mâncat au atins tacâmuri, trebuie să se spele sau să se dezinfecteze. Asta trebuie să ne intre în sânge în perioada asta. Și nu ne ajută numai să ne protejăm de COVID, în final ne va proteja și de gripa sezonieră”, a mai spus Arafat.


 

CITEȘTE ȘI


DOCUMENT. Cum se vor deschide restaurantele de la 1 septembrie? Cluburile rămân închise

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter