Actualitate

Amenzi la Nicula! Patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

Jandarmii au aplicat amenzi în a doua zi a ceremoniilor religioase de la Nicula, iar 4 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, a transmis Prefectura.

Amenzi la Nicula! Patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

 

 


În cea de-a doua zi a ceremoniilor religioase desfășurate cu prilejul Hramului Mănăstirii Nicula, 237 de jandarmi, polițiști, pompieri, salvatori SMURD, SAJ și voluntari ai ISU Cluj sau aparținând ONG-urilor partenere, au fost alături de credincioșii care au participat la aceste evenimente.

În incinta mănăstirii, pe parcursul zilei, au fost aproximativ 450 de persoane, numărul maxim de participanți înregistrându-se în jurul orei 23:50.


Controale la ordinea zilei

În această perioadă au fost efectuate de către forțele de ordine verificări și controale de prevenire și combatere a faptelor antisociale, de apărare împotriva incendiilor și de respectare a măsurilor individuale de protecție. Nu au fost constatate în prima zi a desfășurării ceremoniilor religioase încălcări grave privind aceste aspecte, majoritatea deficiențelor constatate fiind remediate pe loc. Cu toate acestea, a fost aplicată o amendă de către jandarmi, în valoare de 1.000 de lei, pentru încălcarea legii nr. 55/2020, în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de COVID-19.

Patru persoane au primit asistență medicală în această perioadă, din partea salvatorilor SMURD, fără a fi nevoie de transportul acestora la spital.


Autoritățile au avut nevoie de întăriri

Numărul forțelor de ordine a fost suplimentat față de anii precedenți, având în vedere situația sanitară actuală și sunt implimentate măsuri specifice de protecție individuală, conform planului aprobat de prefectul județului Cluj, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

În perimetrul mănăstirii sunt disponibil dezinfectanți în zonele unde există afluențe mari de persoane. Accesul autoturismelor este restricționat în zona mănăstirii, în vederea evitării aglomerării de persoane și autoturisme. Zilnic, până la Praznicul Adormirii Maicii Domnului, va fi liturghie arhierească, iar credincioșii pot participa în oricare din zilele menționate la slujbă. Evenimentele religioase sunt transmise în direct astfel: Radio Renașterea, în FM, live pe pagina de Facebook a Mănăstirii Nicula și în data de 15 august de către postul Trinitas TV, TVR 3 și TVR Cluj.


„Vă reamintim că este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, la fel și respectarea distanțării fizice de 1,5 m pe întreaga perioadă și în întreg perimetrul interior și exterior al mănăstirii. Vă puteți închina la icoana Maicii Domnului fără a avea contact cu aceasta, păstrând o distanță de 1,5 m. Este interzis consumul de băuturi alcoolice în incinta mănăstirii, la fel și distribuirea de hrană în sistem organizat către credincioși sau orice alte formule asimilate”, a transmis Prefectura Cluj.

Citește și:


Pelerinaj Nicula 2020. Ce reguli impun autoritățile pentru a limita răspândirea coronavirusului

 

Anunț de ultimă oră: Pelerinaj cu restricții la Mănăstirea Nicula. Credincioșii nu vor avea voie să se apropie de icoana făcătoare de minuni

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter