Actualitate

Experiența unei jurnaliste suspecte de COVID-19: „Bețișorul acela ajunge în creier, așa am simțit”

O jurnalistă din Cluj-Napoca, suspectă de COVID-19, după concediul din Deltă, a relatat pe Facebook experiența pe care a avut-o ca pacient suspect de coronavirus.

Experiența unei jurnaliste suspecte de COVID-19: „Bețișorul acela ajunge în creier, așa am simțit”

 

 


Jurnalista Adina Oșan a trecut prin toată experiența persoanelor suspecte de COVID-19, până când testul s-a dovedit a fi negativ.

„Testul a fost negativ! Simptomele nu! Salvare, spital, testare, așteptare…Nu contează absolut deloc ce afecțiune este și că trenează încă, după o săptămână de 15 pastile pe zi și restul zilelor cu ceva mai puține!”, a scris aceasta.


Mesajul ei de pe Facebook a fost adresat tuturor celor care „își dau cu părerea despre spitale, ambulanțe, servicii medicale etc în perioada asta complicată.”

„Dezinfectare de 100 de ori”

După explicarea traseului de la UPU, la primul triaj, al doilea, analize, repartizare la spitalul disponibil, jurnalista explică procedurile prin care a fost nevoită să treacă la spital:


„Alea sunt povești cu lume care stă agățată de ușile spitalului. Nu era nimeni, nu ai acces acolo fără ambulanţă, care intră prin subsol. Dezinfectare de 100 de ori, acoperire picioare, mâini, faţă, dezinfectat buletin, tot ce ajunge în contact cu tine. Oameni traşi la faţă, chiar dacă nu se vede sub măşti, se vede în ochi. Oameni care mai au răbdare. ”Aţi fost în Deltă? Cu cine aţi ajuns în contact? Câte persoane? Cu cine aţi fost în contact de când aţi venit acasă? Aveţi alergii? Unde vă doare? De când aveţi febră? Ce a spus medicul de familie? Haideţi să auzim plămânii... şi inima... Tegumentele sunt calde, gambele cam umflate, buzele uscate. De când tuşiţi aşa? Aţi avut frisoane? Dureri musculare?...”

Cu toate că testul a ieșit negativ, Adina încă avea febră și tuse:


„Când am ajuns eu la testare nu erau paturi. Eram cu rucsacul pregătită, şi-au cerut scuze şi m-au trimis acasă în aşteptarea rezultatului. Testarea e ciudată, în cazul meu prin nas. Beţişorul acela ajunge în creier, aşa am simţit. Nu doare, dar e ciudat, nimic nu ajunge acolo în mod normal, nu-i aşa? De atunci mă lupt cu o febră şi accese de tuse care nu cedează orice aş face. Nu e Covid, aşa zice testul. Dar e ceva ce n-am mai trăit, nici nu vreau să mă gândesc prin ce trec cei infectaţi. ”

„Am rămas cu gândul la cei doi oameni de pe ambulanță”

De asemenea, în încheierea mesajului transmis pe Facebook, jurnalista și-a exprimat uimirea față de modul în care a fost tratată de cadrele medicale din ambulanță:


„Am rămas cu gândul la cei doi oameni de pe ambulanţă, la costumele lor, ochii aceia abia ghiciţi, felul în care s-au purtat cu mine şi au stat cu maşina la dispoziţie până am plecat acasă. A fost o fracţiune de secundă la final în care m-am uitat la ei şi am vrut să caut banii. Nu am ştiut cum să mă port, nu am ştiut cum să fac asta fără să-i jignesc, pentru că nu am mai făcut asta niciodată. Nu aveam nimic altceva la mine care să consider că merită oferit acelor oameni obosiţi îngrozitor! Nu am ştiut cum să-i recompensez şi mă gândesc şi acum. Nu am mai fost niciodată cu ambulanţa şi nu am ştiut şi nu ştiu nici acum cum trebuie să mă port cu aceşti oameni speciali.”

Citește și:

Numărul de cazuri de coronavirus a explodat din nou la nivel național

 

 

Cine are prioritate pentru testul COVID-19? Când ești considerat CONTACT DIRECT?

 


 

abonare newsletter