Actualitate

Cristi Puiu, noi afirmații controversate pe tema purtării măștii de protecție:„Dictatura e mai periculoasă decât pandemia

Cristi Puiu a făcut noi declarații controversate după ce s-a remarcat la TIFF printr-un discurs anti mască de protecție.

Cristi Puiu, noi afirmații controversate pe tema purtării măștii de protecție:„Dictatura e mai periculoasă decât pandemia Cristi Puiu, noi afirmații controversate pe tema purtării măștii de protecție:„Dictatura e mai periculoasă decât pandemia

 

 


Regizorul Cristi Puiu a explicat, marți seară, în emisiunea Marius Tucă Show, reacția de la TIFF, care a stârnit un val de controverse.

 



Cristi Puiu nu și-a premediat discursul la TIFF, chiar la proiecția noului sau film „Malmkrog" și pune totul pe seama unor supărări interne: „Eram foarte supărat când am început să vorbesc la Cluj, ne-au ținut jumătate de ora până să intrăm. Au fost mai mulți factori: masca, frigul, țânțarii. Am cerut să vorbesc fără masca, ne-am născut fără masca. Aceste măsuri sunt tranzitorii (...) Știți ce mă deranjează la toată povestea asta? Frică din ochii omului!", a declarat Cristi Puiu în emisiunea Marius Tucă Show.

„Cred că dictatură este un lucru mult mai periculos decât pandemia (...) Să coboare de pe cal și să vorbească cu poporul. Să nu-i mai trateze pe oameni că pe niște vite. Opriți-va cu frică, frică, frică!". Mă gândesc la fetele mele și nu am soluție. Conceptul de afară a dispărut. (...) Cred că lucrurile se vor rostogoli progresiv până în fundul Iadului", a mai declarat regizorul Cristi Puiu, potrivit libertatea.ro.

 


Marius Puiu a șocat la TIFF 2020

Regizorul Cristi Puiu a declarat vineri noaptea, la proiecția în avanpremieră națională a celui mai nou film al sau, că este "inuman" că spectatorii să privească un film de 200 de minute purtând masca de protecție pe față.

„Am muncit foarte mult la acest film, fără masca. Am avut noroc. Uitați, stau, păstrez distanțarea socială, toate normele sunt aici. Ce o să vedeți aici pe ecran probabil că este încă o copie de lucru, dar nu filmul că atare, ci subtitrarea, deci s-ar putea să existe încă două-trei greșeli. N-am apucat să corectăm, pentru că nu ne-am gândit că o să lansăm vreodată acest film din pricina acestei pandemii mondiale. Filmul a ieșit în Franța, în săli de cinema, fără distanțare socială și fără masca, în interior, cum ar veni treaba. Și asta este motivul pentru care eu nu particip la această poveste", a explicat Puiu.

CITEȘTE ȘI:


 

 


După Cristi Puiu, un „alt spirit liber de la București” ar fi refuzat masca la TIFF: „La Cluj, oamenii par a fi în cam toate mințile lor”

 

 

TIFF bate coronavirusul! Seri MAGICE la Cluj-Napoca, filmele scot oamenii din case

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter