Actualitate

Spania intră pe lista țărilor din zona galbenă. Veți sta în CARANTINĂ 14 ZILE la întoarcerea din Spania!

Spania va intra din nou pe lista țărilor din zona galbenă, din data de 11 august, conform actualizării publicate de autoritățile române.

Spania intră în lista țărilor din zona galbenă. Zborurile vor fi suspendate!

 

 


Ca urmare a acestei modificări, românii sosiți din Spania sunt obligați, începând cu 11 august, să intre în autoizolare la domiciliu sau carantină, dacă prezintă simptome de Covid-19 timp de 14 zile.

„Măsura de carantină se aplică pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională din țările/zonele cu risc epidemiologic ridicat șiau drept de intrare pe teritoriul național, respectiv: cetățeni români, cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene, ori persoanelor care se încadrează la una dintre excepțiile prevăzute prin HG nr. 553/15.07.2020”, a transmis Comitetul Național pentru Situații de Urgență.


Astfel, lista actualizată include Spania, iar persoanele care se întorc în țară sunt obligate să intre în autoizolare sau carantină:

„Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități.”


Citește și:

12 cazuri noi de COVID-19 în Cluj! Peste 200 de persoane infectate sunt internate

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter