Actualitate

Județele unde masca este obligatorie și în aer liber. Vezi lista actualizată

Tot mai multe județe din țară impun obligativitatea purtării măștii și în spațiile deschise.

Județele unde masca e obligatorie și în aer liber. Vezi lisata actualizată

 

 


Purtarea măştii de protecţie a devenit obligatorie, de sâmbătă după-amiază, în spaţii publice deschise de pe teritoriul judeţului Hunedoara, în condiţiile în care autorităţile au constatat o tendinţă crescătoare a ratei de infectare cu noul coronavirus, a informat Instituţia Prefectului. Purtarea măştii de protecţie este obligator toate persoanele prezente în spaţii publice deschise din târguri, pieţe, locuri de pelerinaj, slujbe religioase, dar și la evenimente cultural-artistice şi sportive, în gări, autogări şi staţii de autobuz.

 


Purtarea măştii de protecţie, în contextul pandemiei COVID-19, devine obligatorie şi în spaţiile publice deschise de pe raza judeţului Timiş, în baza unei hotărâri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit, sâmbătă, în şedinţă extraordinară. Categoria spaţiilor publice deschise cuprinde: pieţe, târguri, pieţe de vechituri, zone de aşteptare, staţii transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, zonele de promenadă ale oraşelor, locuri de joacă din parcuri, grădini de vară, la serbări publice, pelerinaje, ceremonii religioase, evenimente sportive, evenimente publice.

Purtarea măștii în spațiile deschise a devenit obligatorie și în județul Dolj, de sâmbătă: în piețele și târgurile organizate în localitățile din județul Dolj, în zonele de așteptare pentru pasageri, indiferent de intervalul orar, dar și în zonele pietonale intens circulate din municipiul Craiova, în intervalul orar 20.00 - 02.00.


Purtarea măştilor de protecţie a devenit obligatorie în spaţiile deschise din judeţul Vrancea, după ce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea a adoptat o hotărâre în acest sens. Aceeași măsură a fost decisă și în județul Giurgiu și Gorj.

De asemenea, autoritățile din Arad au anunțat că locuitorii vor fi obligați să poarte mască afară, în locurile aglomerate.


În județul Satu Mare, masca este obligatorie în spațiile deschise aglomerate, cum ar fi piețele și târgurile.

Masca este obligatorie în toate spațiile deschise, inclusiv pe stradă, din 1 până în 14 august, în toate localitățile din județul Iași.


Purtarea măştii de protecţie în spaţii deschise este obligatorie și în judeţul Prahova începând cu data de 1 august, însă deocamdată doar în anumite intervale orare.

Măsura vizează și litoralul, una dintre cele mai aglomerate zone din țară, mai ales în weekenduri. În județul Constanța au fost anunțate măsuri speciale, atât în ceea ce privește purtarea măștii, cât și programul teraselor.

Masca a fost impusă și la Galați, județul despre care s-a spus că riscă să devină „noua Suceavă a României”.

Județul Argeș a impus noi restricții, precum masca în aer liber și mai puțini călători în transportul în comun.

Masca este fi obligatorie, începând de joi, în toate spațiile publice deschise din județul Dâmbovița.

Masca de protecţie este obligatorie de joi în toate spaţiile deschise aglomerate din judeţul Buzău (pieţe, târguri, staţii de autobuz, peroane, zonele în care se organizează serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice)

Masca de protecție este obligatorie în ștrandurile și piscinele în aer liber din județul Vâlcea, la fel și purtarea mănușilor de către clienți în piețele agroalimentare.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a decis obligativitatea purtării măștii de protecție în piețe și târguri, dar și pe arterele pietonale și în alte zone aglomerate din Brașov.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Alexandria, județul Teleorman, a decis ca purtatea măștii de protecție în spațiile deschise din municipiu să devină obligatorie.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Călărași a dispus mai multe măsuri printre care recomandarea de purtare a măştii de protecţie şi în spaţiile publice deschise din municipiu (pieţe, târguri, oboare, parcuri şi locuri aglomerate).

CITEȘTE ȘI

Patru localități din vestul țării au fost plasate în carantină în urma infecțiilor cu noul coronavirus

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter