Actualitate

COVID-19 i-a schimbat într-un mod INCREDIBIL pe români! În bine oare...?

Schimbările provocate de coronavirus la nivel global sunt evidente în orice domeniu și toată lumea vorbește, în general, despre schimbările negative. Însă, au existat și schimbări pozitive, despre care nu vorbește nimeni.

COVID-19 i-a schimbat într-un mod INCREDIBIL pe români! În bine oare...? COVID-19 i-a schimbat într-un mod INCREDIBIL pe români! În bine oare...?

Perioada pandemiei a fost și este în continuare grea, dar cea mai dificilă parte a fost perioada stării de urgență, atunci când toate s-au oprit și oamenii au fost nevoiți să stea în case. În acele săptămâni, românii au devenit solidari și au realizat că îi pot ajuta pe alții să treacă cu bine de acest obstacol.

Românii au donat bani în perioada pandemiei

Oamenii au înțeles că pot fi parte din soluție chiar și de acasă, așa că au donat bani online pentru a sprijini atât sistemul medical, cât și alte cauze umanitare. Un studiu, realizat de BCR, arată că 49% din respondenți au făcut donații, care au fost în medie de 258 de lei. Astfel, sumele donate au variat de la 100 de lei sau mai puțin, până la peste 500 de lei.


Plățile online au luat amploare

Tot în urma acestui studiu s-a dovedit faptul că românii au căpătat mai multă încredere în realizare plăților online, fiind în izolare și neavând voie să părăsească locuința. Acest lucru a dus și la o creștere a donațiilor către ONG-uri.

Oamenii doresc să facă bine

În această perioadă dificilă, la nivel global, oamenii și-au dat seama că fiind, prinși în rutina zilnică, uită să facă lucruri bune, dar intenția există. Perioada de izolare ne-a oferit șansa  și răgazul să fim mai atenți în jurul nostru și să oferim o mână de ajutor altora.


CITEȘTE ȘI:

13 cazuri noi de COVID-19 la Cluj în ultimele 24 ore! Numărul deceselor ajunge la 38

 


Sute de suceveni AU FUGIT DIN CARANTINĂ „PE CÂMPURI“ pentru a ajunge la Aeroportul Cluj. Au vrut cu orice preț SĂ PLECE ÎN GERMANIA, la cules sparanghel!

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter