Actualitate

În ce condiții ar putea fi închise terasele după ora 22? Explicația lui Nelu Tătaru

Ar putea fi reintroduse anumite restricţii pentru funcţionarea teraselor, în funcţie de evoluţia numărului de cazuri de coronavirus, conform celor spuse de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

În ce condiții ar putea fi închise terasele după ora 22? Explicația lui Nelu Tătaru

Nelu Tătaru a declarat că măsurile de relaxare introduse după starea de urgenţă au fost agreate şi de patronatele din sectorul HoReCa, iar proprietarii teraselor ar trebui să le respecte.

Ministrul Sănătăţii a fost întrebat dacă ia în calcul posibilitatea adoptării unei măsuri care să prevadă închiderea teraselor la ora 22:00.


„În funcţie de evoluţie, vor fi şi anumite restricţii. Noi nu vrem să fie restricţii. Noi vrem ca toată lumea să conştientizeze şi să respecte acele norme. Când am făcut acele măsuri de relaxare, le-am făcut însoţite şi de un ordon de ministru, comun cu ministrul de resort, care prevedeau şi acele norme de funcţionare şi desfăşurare. Toată lumea şi le-a asumat, inclusiv acei agenţi economici care deschid în acel sens afacerile, dar rămâne să le şi respecte. În condiţiile în care nu vor fi respectate, vor fi şi controale mai înteţite în următoarea perioadă”, a fost răspunsul oferit de Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a reluat inspecțiile neanunțate

Nelu Tătaru s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgente, iar împreună cu cadrele medicale de aici a vizitat toate secţiile spitalului.


„Evaluarea de astăzi dimineaţă mi-a arătat, dincolo de o creştere a numărului de cazuri noi la nivelul întregii ţări, şi o creştere a numărului de testări la nivelul judeţului Botoşani, Suceava şi Neamţ. De aceea, de dimineaţă am reluat aceste vizite neanunţate, fiindcă că am vrut să văd capacitatea spitalului şi adresabilitatea la Unitatea Primiri Urgenţă şi capacitatea tehnică”, a transmis Nelu Tătaru.

CITEȘTE ȘI


Controale în piețe, autobuze și pe terasele din Cluj. Câte amenzi au aplicat polițiștii?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter