Actualitate

Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, depistat pozitiv cu coronavirus

Un angajat al Primăriei Municipiului Cluj-Napoca a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus. Nu a intrat în contact direct cu publicul.

Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, depistat pozitiv cu coronavirus Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, depistat pozitiv cu coronavirus

UPDATE. Precizare Primăria Cluj-Napoca

Un angajat al Primăriei Cluj-Napoca, cu ocazia efectuării testării COVID-19 în vederea plecării în concediu în străinătate, a fost depistat pozitiv, complet asimptomatic.


În urma anchetei epidemiologice efectuate s-a stabilit că nu este nevoie de alte testări suplimentare în Primăria Cluj-Napoca întrucât angajata se afla singură în birou, celelalte două colege aflându-se în concediu de odihnă.

De asemenea, Primăria Cluj-Napoca realizează săptămânal dezinfectarea birourilor și a spațiilor publice, iar purtarea măștii în instituție este obligatorie, conform legii.


Angajata urmează recomandările medicale și nu se află la serviciu.

Știrea inițială:


Un funcționar al Primăriei Municipiului Cluj-Napoca a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus, în urma unei testări voluntare. La momentul efectuării analizelor era asimptomatic.

Monitorul de Cluj a aflat despre cine este vorba, dar, din considerente care țin de viața privată a angajatului și a familiei sale, nu publică numele și nici alte date care pot dezvălui identitatea lui.


Menționăm însă că este vorba despre un angajat care nu lucrează într-un departament care presupune contactul direct cu cetățenii.

Reprezentanții biroului de presă al Primăriei municipiului Cluj-Napoca au arătat că, deocamdată, nu pot face o declarație pe acest subiect.


„Nu putem deocamdată nici să confirmăm, nici să infirmăm, nu avem niciun fel de detaliu, nu putem să facem o declarație pe această temă deocamdată”, a transmis biroul de media al primăriei.

Prima informație privind cazul angajatului primăriei a apărut pe pagina de Facebook a lui Emanuel Ungureanu, deputat USR, care este cunoscut pentru dezvăluirile din lumea medicală.

Emanuel Ungureanu este candidatul anunțat de USR pentru Primăria Cluj-Napoca, așadar informația trebuie interpretată și din prisma acestui interes.

Informația a fost confirmată, din alte surse, și de agenția de presă Mediafax.

Măsuri de protecție, luate de Primărie

Primăria Cluj-Napoca a luat măsuri pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, a redus interacțiunea angajaților cu cetățenii și a decalat programul de lucru al funcționarilor.

„Măsurile s-au luat de la începutul pandemiei și se iau în continuare. Se poartă mască, atât pe coridor cât și în birouri. Interacțiunea cu cetățeanul e limitată la ghișee și în programul de relații cu publicul. Se dezinfectează spațiile. Sunt angajați care lucrează de la domiciliu, de asemenea, a fost păstrat programul decalat, sunt angajați care vin de la 7, alții la 8, alții la 9”, potrivit biroului de presă al Primăriei Cluj-Napoca.

 

CITEȘTE ȘI

14 polițiști clujeni, infectați cu coronavirus. Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter