Actualitate

Vioara Stradivarius Elder-Voicu a răsunat în Piața Unirii la concertul lui Alexandru Tomescu

Un eveniment special a avut loc la Cluj-Napoca: Alexandru Tomescu și a sa vioară Stradivarius Elder Voicu, în concert în Piața Unirii.

Evenimentul s-a desfășurat sâmbătă, cu respectarea condițiilor de siguranță impuse de autorități. Potrivit primarului Emil Boc, evenimentul a făcut parte din seria de concerte organizate de echipa /FORM Days, cu sprijinul Primăriei municipiului Cluj-Napoca.

„Concert frumos astăzi (sâmbătă – n.r.) în Piața Unirii din Cluj-Napoca susținut de Alexandru Tomescu, piesa de rezistență... vioara Stradivarius Elder Voicu, care are peste 300 de ani vechime și înca sună superb... estimată undeva la 1milion două sute de mii de dolari... fain!”, a relatat Paul Gheorgheci, fotoreporterul Monitorul de Cluj.



Violonistul Alexandru Tomescu este câștigător al numeroase premii naționale și internaționale la festivalurile de muzică clasică. De la debutul său din 1985, a susținut peste 200 de concerte și recitaluri în 26 de țări (Franța, Olanda, Japonia). Pentru măiestria lui, i-a fost acordat de către statul român privilegiul de a cânta, până în 2023, pe vioara Stradivarius care fusese anterior în posesia muzicianului Ion Voicu.


CITEȘTE ȘI:

FOTO/VIDEO Zâmbete, lacrimi, vals, emoții! André Rieu, pentru prima oară în fața publicului clujean. Mii de oameni au cântat la unison „M-am suit în dealul Clujului”
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter