Actualitate

Lanuri de lavandă, aproape de Cluj. Unde te poți fotografia printre tufele superbe?

Lanurile de lavandă devin an de an atracții pentru pasionații de fotografie, și nu numai.

Lanuri de lavandă, aproape de Cluj. Unde te poți fotografia printre tufele superbe? Lanuri de lavandă, aproape de Cluj. Unde te poți fotografia printre tufele superbe?

În apropierea Clujului, sunt mai multe plantații de lavandă în România în care pasionații de fotografie își pot da frâu liber imaginației.

Lavanda Lola

În comuna Bonțida din județul Cluj veți putea găsi una dintre primele plantații de lavandă din Transilvania, înființată în 2010. Se întinde pe 13.000 metri pătrați și e formată din peste 50 de soiuri de lavandă.


Grădina cu lavandă Cluj

Grădina cu lavandă Cluj a luat ființă în primăvara anului 2016, din pasiunea unei familii pentru flori, aranjamente florale și produse lucrate manual. Lavanda cultivată aici este din soiul Angustifolia Blue Scent. Ea este minunată atât în perioada de înflorire, cât și după ce se usucă. Are o înflorire bogată,culoarea ei este mov, iar tijele cresc în jur de 40 cm. Lanul este situat în comuna Iclod, sat Fundătura.

Miresme de lavandă

Cultura de lavandă a fost înființată în anul 2014 în satul Dezmir din județul Cluj. Producătorii oferă spre vânzare plante de lavandă și produse derivate din florile de levănțică.


CITEȘTE ȘI 

5 locuri inedite de vizitat, la doar o aruncătură de băț de Cluj-Napoca

 

abonare newsletter