Actualitate

Adevărul neștiut despre porumb. De ce nu ar trebui să mâncăm porumb fiert?

Adevărul neștiut despre porumb! De ce este bine să evităm să mâncăm porumb fiert?

Adevărul neștiut despre porumb. De ce nu ar trebui să mâncăm porumb fiert? Adevărul neștiut despre porumb. De ce nu ar trebui să mâncăm porumb fiert?

Porumbul, deși o gustare foarte apreciată de români, atât fiert cât și copt, are un secret toxic. Pe perioada verii, românii mănâncă foarte mult porumb fiert sau copt și, cu toate că este delicios, este nesănătos, iar specialiștii ne avertizează că ar trebui să renunțăm complet la acest fel de mâncare.

De ce este bine să evităm să mâncăm porumb fiert?

Porumbul este una dintre cerealalte cu un conținut foarte mare de zahăr și de amidon și, cu toate că se cultivă de foarte mult timp și oamenii îl mănâncă de mii de ani, acestei cereale i s-au adus nenumărate modificări genetice de-a lungul timpului. Dat fiind faptul că este modificat genetic, consumat în cantități mari, poate să ducă la apariția de tumori, să provoace leziuni hepatice și renale și poate chiar să afecteze glandele endocrine.


Adevărul neștiut despre porumb

Porumbul nu conține gluten, însă proteinele pe care le conține sunt confundate de organismul nostru cu glutenul, care irită mucoasa intestinală.

De asemenea, din cauza faptului că are un conținut ridicat de zahăr, consumul acestei cereale poate să provoace diabet.


De asemenea, porumbul conține celuloză și este greu de digerat, fiindcă sistemul digestiv nu are enzime suficient de puternice pentru a descompune complet celuloza.

La fel ca multe ale cereale, legume și fructe, porumbul este tratat cu pesticide și insecticide care ajuns în organism și îl poate da peste cap.


În concluzie, cu toate că porumbul fiert și cel copt este extrem de apreciat de români, în special de copii, consumul de porumb ar trebui să fie cât mai redus. Ba mai mult, specialiștii spun că ar trebui scos complet din alimentația noastră.

CITEȘTE ȘI:


Adevărul ascuns despre conopidă. Ce greșeală fac toți românii în ceea ce privește conopida?

 

CITEȘTE ȘI:



Adevărul nespus despre castraveți! Greșeala pe care o fac toți românii

Ultimele Stiri
abonare newsletter