Actualitate

Adevărul nespus despre castraveți! Greșeala pe care o fac toți românii

Adevărul nespus despre castraveți! Ce greșeală fac românii înainte de a mânca această legumă.

Adevărul nespus despre castraveți! Greșeala pe care o fac toți românii Adevărul nespus despre castraveți! Greșeala pe care o fac toți românii

Castraveții sunt una dintre cele mai consumate legume de români în perioada verii, fiind de cele mai multe ori puși într-o salată răcoritoare. Totuși, mulți dintre noi facem o greșeală uriașă când punem castraveții la rece.

Adevărul nespus despre castraveți! Consiliul European pentru Informații Alimentare a concluzionat că această legumă este de fapt un fruct. Chiar dacă am pus castraveții la rece, ulterior am observat că s-au stricat, dar nu pentru că erau vechi, ci pentru simplul fapt că nu au fost păstrați bine.


Conform unui studiu realizat de Colegiul de Stiințe Agricole și de Mediu al UC Davis,  castraveții degeră în momentul în care sunt păstrați la o temperatura de mai puțin de 10 grade Celsius.

Castraveții se strică în 3 zile

Castraveții se strică dacaă stau mai mult de trei zile la frigider, conform studiului. Coaja  devine gălbuie după câteva zile de stat la rece, iar castravetele își pierde fermitatea.


E foarte important să găsim un loc la temperatura camerei pentru castraveți. Totuși, castraveții trebui păstrați departe de legumele și fructele care produc etilenă, precum banae, roșii sau pepeni.

Castraveții, ideali pentru sănătate

Apa din castraveți are un rol antioxidant, diuretic și hidratant. Un castravete mancat este la fel de benefic organismului precum jumătate de pahar cu apă. Lichidul din castavete ajută la curățarea rinichilor și vezica urinară prevenind formarea pietrelor la rinichi, dar și apariția infecțiilor urinare.


Citește și:

Lapte toxic: cand devine laptele toxic pentru organism

 


Adevărul nespus despre broccoli: când e toxic

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter