Actualitate

Situație alarmantă în spitalele COVID din țară. Mai multe unități avertizează că NU MAI AU LOCURI

Mai multe spitale COVID-19 din țară semnalează că se aglomerează.

În București, după Institutul ‘Matei Balș’ și Spitalul ‘Victor Babeș’, astăzi, și Institutul de pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’ anunță că aproape nu mai are locuri libere pentru pacienții COVID-19. Potrivit managerului unității medicale, Beatrice Mahler, mai sunt doar două locuri libere în saloanele pentru suspecți și câteva pentru pacienții cu co-infecție tuberculoză COVID.

Şi din Iași vin semnale asemănătoare de la medicii din trei mari spitale, care arată că sunt îngrijorați de numărul ridicat al persoanelor care se îmbolnăvesc zilnic, ceea ce poate duce rapid la depășirea capacităților unităților sanitare.


Încă 50 de locuri disponibile în Cluj

La Cluj, prefectul Mircea Abrudean a arătat că în prezent există peste 50 de locuri disponibile în cele două spitale destinate tratări COVID-19, cel de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie, dar se ia în considerare readucerea în linia 1 a cel puțin unui spital, în cazul în care va fi nevoie.

Potrivit datelor oficiale, în spitalele din toată țara sunt peste 5.300 de persoane infectate cu noul coronavirus și aflate sub tratament.


CITEȘTE ȘI

O nouă CREȘTERE a numărului de cazuri de coronavirus. 16 DECESE, în 24 de ore

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter